avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariu

buna ziua! sunt angajata la o societate de pariuri sportive. vreau sa imi dau demisia pt ca nu ne-a dat salariul de 3 luni. problema e ca seful semneaza statele de plata pt noi si deci nu avem cum dovedi ca nu ne-a dat salariile. vreau sa stiu daca dat fiind ca avem minus in casa deoarece seful pune pe datorie, daca mi-as lua banii de salar din casa , m-ar putea afecta? eu am dovada ca pune pe datorie, copia registrului cu datorii semnat de sef. sau cum altfel as putea sa-mi recuperez banii de salar?
Cel mai recent răspuns: anda_bebeko , utilizator 16:14, 16 August 2012
Daca luati bani din casa puteti fi acuzata de savarsirea infractiunii de delapidare (art. 215 indice 1 Cod penal), deci nu este o solutie.
In privinta dovezii incasarii salariului, angajatorul trebuie sa faca dovada ca v-a inmanat salariul, dovada facandu-se fie prin prezentarea extraselor de cont (in cazul in care va incasati salariul prin cont bancar), fie prin prezentarea statului de plata semnat de dumneavoastra.
Puteti formula o sesizare catre Inspectoratul Teritorial de Munca prin care se sesizati acest aspect.
Statul de plata are semnatura mea, dar facuta de administrator. Deci cum pot dovedi ca nu am incasat salariul? Precizez ca punem bilete pe datorie si banii ma gandeam sa ii sustrag trecandu-i la un client, ca fiind datorie. Oricum in casa sunt minusuri din faptul ca punem pe datorie, deci daca ar vrea administratorul m-ar putea acuza de delapidare fara ca eu sa sustrag din incasari banii pe care mi-i datoreaza.Stiu ca nu este bine cum vreau sa procedez, dar caut o metoda de a-mi recupera banii pt care am lucrat.
Ultima modificare: Joi, 16 August 2012
anda_bebeko, utilizator
Nu este prima data cand patesc asa ceva, adica angajatorul sa nu-mi plateasca salariul. Data trecuta cand am patit asa am facut sesizare la Inspectia Muncii si nu s-a solutionat nicicum. Iar ca sa ma adresez instantei, nu-mi permit sa platesc un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariu anda_bebeko anda_bebeko Lucrez momentan la o agentie de pariuri sportive dar vreau sa demisionez pt ca nu mi-am incasat salariul pe 2 luni deja. Cand m-am angajat aici au plecat alte ... (vezi toată discuția)
Delapidare? AndreiPrV AndreiPrV Buna seara! Lucrez ca agent vanzari, iar in decursul zilei de astazi mi sau furat 1.600 de lei bani din incasari. L-am sunat pe seful meu sa ii spun iar acesta ... (vezi toată discuția)
Am o mare problema....va rog ajutati-ma cu un sfat macar...ce se poate intampla? ana_miu ana_miu buna ziua! am lucrat de 3 luni intr-un magazin pe postul de casiera si au fost probleme cu programul calculatorului de incasare si gestiune.nu s-au incasat ... (vezi toată discuția)