avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salariu

Lucrez momentan la o agentie de pariuri sportive dar vreau sa demisionez pt ca nu mi-am incasat salariul pe 2 luni deja. Cand m-am angajat aici au plecat alte doua fete din acelasi motiv si nu si-au recuperat banii deoarece administratorul agentiei semnase fluturasii de salar pt ele. Ma astept sa nu imi faca si mie acelasi lucru, de aceea va intreb daca as lua banii pe care mi-i datoreaza din incasari daca are vreo metoda legala de care sa se foloseasca in defavoarea mea. Precizez ca punem bilete pe datorie si m-am gandit sa trec suma pe care el mi-o datoreaza ca fiind datoria unui client. Ce urmarii legale pot exista?
Cel mai recent răspuns: anda_bebeko , utilizator 16:58, 16 August 2012
Ca sa nu aveti mai multe probleme, parerea mea este sa sesizati Inspectia Muncii si/sau sa va adresati instantei.
Anterior puteti face o cerere catre angajator pentru plata drepturilor salariale cuvenite si neachitate. Puteti sa ii spuneti ca veti sesiza autoritatile competente.
Chiar daca ar semna in locul dvs pe fluturasul de salariu, acesta este un fals usor de dovedit.
Dar daca deja exista un minus in incasari deoarece punem bilete "pe datorie", cum poate dovedi ca banii lipsa i-am luat eu? Ca o asigurare, eu am fotografiat registrul cu datorii, deci am dovada ca pune pe datorie.
Nu este prima data cand patesc asa ceva, adica angajatorul sa nu-mi plateasca salariul. Data trecuta cand am patit asa am facut sesizare la Inspectia Muncii si nu s-a solutionat nicicum. Iar ca sa ma adresez instantei, nu-mi permit sa platesc un avocat.
In instanta este de preferat sa fiti asistata de un avocat, dar nu este obligatoriu. Oricum sunt destui avocati care s faca acest lucru pro bono. Curaj.
Va multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariu anda_bebeko anda_bebeko buna ziua! sunt angajata la o societate de pariuri sportive. vreau sa imi dau demisia pt ca nu ne-a dat salariul de 3 luni. problema e ca seful semneaza ... (vezi toată discuția)
Salarii mai mici ca in contract. Kyrcea Kyrcea Buna ziua. Cum fac sa ma razbun pe o firma de paza care isi bat joc de angajati nerespectand contractele? E o firma de paza care nu platesc nici macar salariul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul rodipet stolnicu stolnicu Buna ziua,am lucrat la o firma \"renumita\" de distributie presa ca si agent comercial,de mai bine de 2 ani firma nu mi-a platit salariul la data de 10 conf. ... (vezi toată discuția)