avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... informatii apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

informatii apometre

Buna seara

In cadrul asociatie noastre am intalnit urmatoarea stare de fapt: apartamentele au fost contorizate pt consumul de apa rece si apa calda; dar spre surprinderea locatarilor un nr de 3 apartamente au refuzat sa se contorizeze motivand lipsa banilor, asa ca administratorul a hotarat ca diferenta de apa rezultata din consumul dat de locatari si cel primit pe factura sa o treaca la plata celor 3 apartamente.Este legat acest lucrul? Exista o hotarare de guvern sua o hotarare ANRE care reglementeaza acest lucru?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:50, 31 Martie 2012
cred ca este corect daca exista o hotarare a adunarii generale a asociatiei sau o decizie a comitetului executiv, chiar daca nu exista o reglementare legala in acest...nu cred ca ar putea fi vorba de lipsa de bani pentru instalarea unor contoare de apa...:rolleyes: suna mai de graba a lipsa de interes sau incapatanare deoarece contorizarea este o chestiune foarte buna si benefica tuturor proprietarilor cinstiti...cei in cauza poate nu doresc contorizarea pentru ca vor in continuare ca altii sa le plateasca consumul de apa, cel putin partial, insa nu este corect...:confused:
alex86add a scris:

ca administratorul a hotarat ca diferenta de apa rezultata din consumul dat de locatari si cel primit pe factura sa o treaca la plata celor 3 apartamente.

Administratorul de imobil detine strict calitatea de angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta sa execute hotararile adunarii generale,ale presedintelui si comitetului executiv
Administratorul de imobil nu are dreptul legal "sa hotarasca "masuri sau actiouni impotriva membrilor proprietari
In temeiul art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere,la orice document al acesteia

Pentru lamurirea conditiilor in care se doreste repartizarea tuturor diferentelor consum apa strict la cei 3 proprietari,este necesar a se analiza existenta de hotarare a adunarii generale sau a comitetului executiv
Comitetul executiv si nu AG sau administratorul trebuie sa stabileasca Regulamentul de repartizare a diferentei dintre consumul facturat si consumul contorizat (declarat).

Vedeti daca exista un asemenea Regulament emis de comitetul executiv.
Iata ce scrie in Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 30. - (1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
.............
b) emite, daca este cazul, decizii scrise privind reguli pentru ducerea la indeplinire a hotararilor adunarilor generale si pentru respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere, precum si alte decizii ce privesc activitatea din asociatia de proprietari;
..........
d) reglementeaza folosirea, intretinerea, repararea, inlocuirea si modificarea partilor proprietatii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietatii comune;
multumesc pentru informatii
Uneori si in blocurile in care toti proprietarii au montate apometre exista diferente intre consumul total inregistrat de contorul de bloc si totalul consumurilor individuale declarate de proprietari.
Aceasta ar putea avea 2 explicatii: clasa de precizie diferita a contorului de bloc si al celor de apartament sau reaua credinta a unor proprietari la declararea consumurilor.

Alte discuții în legătură

Repartizare diferente de consum angcris angcris Cum se repartizeaza , in mod legal , diferentele de consum la apa rece ce apar intre contorul de la bransamentul scarii si suma consumurilor indicate de ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza pierderile de apa? znicolae9 znicolae9 Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc repartizeaza pierderile de apa in mod egal pe apartamente. Este corect? Personal mi se pare incorect ... (vezi toată discuția)
Consum apa nedeclarat Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc la bloc, si am o problema cu modul in care se calculeaza cheltuielile cu apa. Toti vecinii au apometre, niciunul nu este verificat ... (vezi toată discuția)