Acum cateva zile am fost instiintat de banca ca s-a blocat contul pentru executare silita de catre Primarie. Stiam ca exista debite catre ei, in luna noiembrie 2011 am fost la ei la ghiseu si am intrebat. Doamna de acolo mi-a spus suma de 1900 lei (stiam despre ce este vorba, niste amenzi rutiere mai vechi, 2 ale mele, 5 ale fratelui meu, care lucra in vanzari si care frecvent lua radaruri...prin intelegere cand veneau la firma ma trecea pe mine ca sofer, eu circuland rar), impozite neplatite pe fosta casa de fosta sotie (i-am lasat ei apartamentul si am facut acte la notar ca cesionez ei partea mea), insa actele alea nu au fost duse la primarie si tot eu figurez. In fine, cu tot cu penalitati ajungea totul la 1900 lei. Le-am pus amandurora in vedere sa achite ceea ce aveau ei de achitat. Banca m-a instiintat ca s-a pus poprirea. Stiind ca oricum cu sotia am conflicte de cate ori vorbesc si ca fratele imi va da banii pe rand, am zis ca platesc eu. Stiind ca urmeaza sa incasez 3000 lei i-am lasat in pace. Azi mi-a fost facut viramentul si am sunat la banca sa vad cum pot sa imi deblochez contul. Spre marea mea surpriza, poprirea fusese facuta pe suma de 5300 lei, adica cu 3400 mai mult.
Nu am primit in ianuarie/februarie adresa pe care primaria o trimite anual cu sumele de plata spre bugetul local, nu am fost instiintat de ei despre poprire (daca mi-ar fi spus direct suma, as fi rezolvat altfel).
E posibil sa puna atat de mult ca si cheltuieli de executare silita? Peste dublu? Fara sa ma anunte si blocand total contul? Daca intra salariul pe acolo? Stiam ca popririle pe venituri se pot pune doar pe o cota parte din venitul lunar.
Ce pot face? Exista vreun act normativ care sa le permita sa puna atat de mult ca si cheltuieli de executare? Stiu sigur ca alt motiv nu ar fi existat din noiembrie incoace
Puteti face contestatie la executare. Teoretic ar fi trebuit sa primiti o decizie de impunere, o somatie, un document de instiintare asupra luarii masurii de executare silita ...
Singurul lucru pe care l-am primit a fost un mail de la banca, prin care am fost anuntat de infiintarea popririi. Dar mailuri primesc frecvent de la ei, asa ca nu e comunicare expresa. Iar notificare acasa nu
Ultima decizie de impunere a venit in cursul anului 2010, de atunci nu am mai primit nimic de la ei.
Nu banca este obligata sa va notifice despre infiintarea popririi pe cont, ei au facut doar un gest de curtoazie informandu-va. Primaria in calitate de creditor urmaritor trebuia sa va trimita somatie si adresa de informare despre poprire.
Grabiti-va sa faceti contestatie, lucrurile astea nu se rezolva cu o discutie cu o tanti de la ghiseu. Cereti ca instanta sa oblige Directia fiscala a primariei sa depuna dosarul executional integral, din piesele lui veti putea observa exact ce sume urmaresc ei. Cheltuieli de executare pentru executarea silita prin poprire nu ar trebui sa fie, eventual cativa lei pentru plicuri. Doar daca ati fi avut o executare silita imobiliara sau mobiliara ar fi putut aparea cheltuieli cu evaluarea bunurilor si cu publicarea unor anunturi in ziar.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Poprire pe cont
Eurodc
Buna ziua, m-am trezit ca am o notificare de la bancă prin care sunt informat ca asupra contului meu sa efectuat o poprire de circa 1900 lei ,am luat ... (vezi toată discuția)