avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la firmele nou infiintate
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la firmele nou infiintate

As dori un raspuns concret : daca la infiintarea unei firme noi poti sa te declari plaritor de TVA inca de la inceput. Mai demult era posibilitatea asta acum nu mai stiu.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 08:37, 31 Martie 2012
Sigur ca va puteti inregistra in scopuri de TVA inca de la inceput. Incepand cu anul acesta procedura de trecere de la neplatitor de TVA la platitor de TVA s-a inasprit. Trebuie indeplinite mai multe criterii si un anumit punctaj. Asa ca sfatul meu este sa va declarati platitor inca de la inceput.
Nu exista posiibilitatea declararii ca platitor de TVA in momentul infiintarii.
Imediat dupa ce se primesc actele de infiintare, se poate cere declararea ca platitor de TVA.
In urma controlului si a grilei de puctaj obtinute se inregistreaza.
sigur mai exista posibilitatea de a te inscrie la registrul comertului ca platitor de TVA inca de la infiintare ? Am auzit pareri ca nu se mai poate acest lucru inca de anul trecur si ca daca se doreste aceasta obtiune trebuie sa urmam pasii dupa cum ati relatat Dvs. control , punctaj, etc.etc.
Din cate stiu eu, la jumatatea lunii decembrie 2011 a intrat in vigoare o lege conform careia s-a schimbat proceduar de inregistrare ca plaitor de TVA.
Firma mea a intrat sub incidenta acelei legi, nu mi-a convenit schimbarea dar asta e legea.
De atunci nu am auzit sa se fi schimbat legea. Chiar m-as bucura sa aud ca s-au schimbat procedurile.
Cererea de inregistrare ca platitor de TVA se face nu de la momentul inregistrarii la Registrul Comertului a societatii, ci imediat dupa aceea. Se depune dosar la Administratia financiara, apoi pe baza acelui dosar se primeste un punctaj. Daca obtineti punctajul necesar, va puteti inregistra ca platitor de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea de comerciant Cristina Vasile Cristina Vasile Buna seara, O firma inmatriculata la Reg. Com. cu cod caen principal 4791 - Comert prin internet sau prin casele de comenzi are calitatea de ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale srl nou infiintata ContSters199782 ContSters199782 Buna ziua! Am infiintat de curand (la 14 martie a fost eliberat Certificatul de inregistrare) o societate comerciala (srl) neplatitoare de tva, fara angajati ... (vezi toată discuția)
Platitor sau neplatitor de tva ContSters370491 ContSters370491 Buna ziua, sunt administratorul unei societati comerciale, iar de curand am primit o instiintare de la ANAF, cu care am fost la ei si mi-au spus ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)