avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligatii fiscale SRL nou infiintata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligatii fiscale SRL nou infiintata

Buna ziua!
Am infiintat de curand (la 14 martie a fost eliberat Certificatul de inregistrare) o societate comerciala (srl) neplatitoare de tva, fara angajati momentan, doar cu 2 administratori care sunt si asociati cu drepturi egale in acelasi timp.

Inainte de a apela la un expert contabil, as vrea sa stiu in mare care sunt pasii ce trebuiesc parcursi in vederea inregistrarii fiscale, data limita la care trebuiesc depuse declaratii, situatii financiare, si daca mai am de platit ceva la stat, desi nu am inceput sa desfasor activitatea.Si care ar mai fi pasii pentru a putea incepe legal activitatea.Mentionez ca am facut si stampilele, si am fost si la banca pentru cont, cu certificatul constatator si cu stampilele.Cod CAEN 7830
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: alias_lolyta , utilizator 11:16, 23 August 2012
In maxim 30 zile de la data eliberarii CUI-ului trebuie sa depuneti la ANAF declaratia 010 (vector fiscal) in care bifati optiunile pe care le-ati avut la infiintarea firmei impozit pe profit,impozit pe venit dupa caz.
Daca veti avea salariati reluati depunerea declaratiei 010 in vederea declararii ca si platitori de contributii salariale-tot in 30 zile de la data angajarii.
Declaratia de punct de lucru daca este cazul.
Declaratia de adaos comercial daca este cazul.
Deoarece societatea este infiintata in 14 martie 2011 primul termen de depunere a declaratiilor va fi pana pe 25 aprilie 2011, cand sunteti obligat sa depuneti declaratia 100 cu impozitul pe profit pentru trimestrul I/2011(la registrul comertului cred ca v-ati inregistrat ca platitoare de impozit pe profit - cod CAEN 7830).
Trebuie sa mergeti la administratia financiara si sa va achizitionati registrul unic de control si registrul de evidenta fiscala(pentru platitorii de impozit pe profit).
Atentie cand o sa aveti personal angajat vor fi si alte declaratii de facut(010;D112;Revisal,etc).
Pentru a incepe activitatea trebuie sa va achizitionati un facturier,chitantier,registru de casa sau puteti sa le faceti pe calculator.

Mult succes!!
simonaoprica a scris:

In maxim 30 zile de la data eliberarii CUI-ului trebuie sa depuneti la ANAF declaratia 010 (vector fiscal) in care bifati optiunile pe care le-ati avut la infiintarea firmei impozit pe profit,impozit pe venit dupa caz.



Societatile comerciale, sunt persoane juridice, care au (potrivit Codului Comercial), calitatea de comercianti.
In conformitate cu dispozitiile Codului de Procedura Fiscala, persoanele juridice care au calitatea de comercianti, nu depun Declaratia de inregistrare fiscala la administratia financiara, in momentul infiintarii. Societatile comerciale vor depune aceasta declaratie (in termen de 30 de zile) doar in cazul unor modificari ale vectorului fiscal declarat la infiintare la Registrul Comertului (angajari, depasire plafon TVA etc.).

Codul Comercial
art. 7 - Sunt comercianti aceia care fac fapte de comert, avand comertul ca profesiune obisnuita, si societatile comerciale.

Codul de Procedura Fiscala
Art. 72

Obligaţia de înregistrare fiscală

(1) Orice persoană sau entitate care este subiect într-un raport juridic fiscal se înregistrează fiscal primind un cod de identificare fiscală. Codul de identificare fiscală va fi:
a) pentru persoanele juridice, cu excepţia comercianţilor, precum şi pentru asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, codul de înregistrare fiscală atribuit de organul fiscal competent din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală;

Norme metodologice
68.3. Pentru persoanele prevăzute la art. 68 alin. (1) lit. c) din Codul de procedură fiscală, care au calitatea de comerciant, numărul de identificare fiscală se obţine conform dispoziţiilor legale privind înregistrarea comercianţilor.

O societate care se infiinteaza, declara vectorul fiscal la Registrul Comertului in momentul infiintarii. Registrul Comertului va comunica datele societatii Administratiei Financiare.

Sunt de acord cu colega T.Luminita
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Luna aceasta imi fac SRL.Spuneti-mi va rog ,dupa ce este infiintat ce trebuie sa mai fac,ce obligatii am pentru a functiona legal .Eu voi vi administrator..si vanzator, pt asta trebuie sa-mi fac carte de munca ? Trebuie sa am un contabil ? Daca sediul firmei inregistrate ela tara si eu vreau sa vand produse in mall , cum procedez ? va rog spuneti-mi ce pasi trebuie facuti ,imediat dupa infiintare pentru a incepe sa functionez.multumesc!
Pentru alias_lolyta:
Pentru a putea sa vindeti in alta parte fata de sediul social al firmei, trebuie sa inregistrati acel punct de lucru la Registrul comertului. Aveti informatii la adresa [ link extern ]
Dupa ce rezolvati acea problema, inainte de a incepe activitatea la punctul de lucru, va trebui sa va luati casa de marcat (daca activitatea respectiva o impune) si s-o fiscalizati pe acel punct de lucru.
La acel punct de lucru va trebui sa aveti un registru unic de control, diferit de cel de la sediul social al firmei.

Alte discuții în legătură

Inregistrarea firmei la adm financiara albertinap albertinap ce presupune inregistrarea unei societati la administratia financiara? Sunt taxe de platit? Cu ce acte trebuie mers acolo? (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale firma nou infiintata. Dyana Barbu Dyana Barbu Buna ziua. Am infiintat de curand (1 luna) o societate comerciala (srl) si, inainte de a apela la un contabil, as vrea sa stiu in mare care sunt pasii ce ... (vezi toată discuția)
Vector fiscal IrinaMona IrinaMona Buna ziua. Am o nelamurire. Daca o firma nou infiintata are ROI mai trebuie sa depuna vector fiscal? (vezi toată discuția)