avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport pt copil minor dupa divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport pt copil minor dupa divort

Buna seara,am si eu o intrebare,daca primesc custodia fiului meu,pentru obtinerea pasaportului mai am nevoie de semnatura tatalui? Si de acordul lui de a iesi din tara cu minorul??? Va multumesc anticipat,Cristina.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:22, 31 Martie 2012
Conform NCC autoritatea parinteasca se poate acorda unuia dintre parinti sau ambilor. Se va stabili domiciliul minorului la Dvs.. Drepturi va avea si fostul sot, tatal copilului. Da, pentru obtinerea pasaportului veti avea nevoie de acordul tatalui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Daca pentru motive intemeiate, veti exercita singura autoritatea parinteasca, ii puteti face pasaport copilului si puteti iesi cu minorul din tara, fara acordul tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori- stabilire in strainatate nicolettanicole nicolettanicole buna seara...as dorii sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sunt divortata de un an si fiul meu in varsta de 2 ani a ramas in cresterea mea, la divort ... (vezi toată discuția)
Refuz pasaport minor biancacriss biancacriss buna ziua. am un baiat de 9 ani rezultat di concubinaj, tatal ii plateste doar pensia alimentara,in rest nu contribuie cu nimc nici nu l-a vzitat de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)