avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general firma fara activitate / firma inactiva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

firma fara activitate / firma inactiva

Ma intereseaza doua aspecte:

Primul:
Ce inseamna firma fara activitate?
Daca de la infiintare (primele 3 luni) firma nu a avut nici un client, se numeste fara activitate?

Al doilea aspect:
In cazul in care firma nu a avut nici un client, firma este inactiva?
Ma incadrez la www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
anitsirc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 08:16, 31 Martie 2012
1. Nu ati desfasurat nicio activitate de la infiintare si pana in prezent? Cand a fost infiintata societatea? Aveti cheltuieli inregistrate pe firma?

2. In primul rand link-ul postat de Dvs. ne deschide o pagina unde sunt multe articole publicate de Avocatnet. Deschideti articolul respectiv si copiati acel link ca sa ne putem da seama la ce va referiti.

O societate este declarata inactiva de catre fisc in cazul in care nu si-a indeplinit obligatiile declarative pe parcursul unui semestru calendaristic, daca nu desfasoara activitate la domicililu fiscal declarat sau daca se sustrage de la efectuarea controlului fiscal.

Daca nu ati avut clienti nu inseamna ca societatea este inactiva. Insa chiar daca nu ati desfasurat activitate este obligatorie depunerea declaratiilor fiscale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare ref societate inactiva agabriel31 agabriel31 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Anul trecut firma pe care am avut-o a fost declarata inactiva de fisc , dar eu primesc minim de 2 ori pe an cate o somatie de ... (vezi toată discuția)
Firme inactive fifi58 fifi58 care este deosebirea intre firme inactivi , si firme cu activitate este suspendata In oct.2013 am suspendat activitatea si totusi in lista cu firme inactivi ... (vezi toată discuția)
Finantele declara o societate inactiva georgetacrisu georgetacrisu buna! in cazul in care administratia financiara declara o societate inactiva-verifica la sediu si nu gaseste pe nimeni-societatea respectiva are obligatia de a ... (vezi toată discuția)