avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere punct de lucru in Ungaria!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere punct de lucru in Ungaria!

Buna ziua ,intrebarea mea este daca pe firma care o am in Romania,pot deschide un punct de lucru in Ungaria,si daca se poate care ar fi procedura.


Cel mai recent răspuns: mlc1 , utilizator 14:01, 19 Iulie 2012
In principiu, da. Zic "in principiu" deoarece ar fi fost binevenite si cateva detalii, ca de exemplu activitatea ce s-ar desfasura prin acel punct de lucru. Spun asta, pentru ca deloc nu este sigur ca trebuie sa va inregistrati la Cégbíróság (registrul comertului din Ungaria), este posibil sa fie suficienta luarea in evidenta de catre APEH (Fiscul maghiar) din zona respectiva.
Va recomand - inainte de toate - sa lecturati cu atentie Conventia pentru evitarea dublei impuneri incheiata de Romania cu Ungaria si care este valabila si astazi, deoarece in acest act sunt evidentiate o serie de facilitati de care, eventual, ati putea beneficia (a se intelege ca n cazul unor activitati NU este necesara neaparat inregistrarea unui sediu permanent sau a unui punct de lucru pe teritoriul celuilalt stat contractant, etc.).
Va rog un raspuns la urmatoarea speta:

Firma din Ungaria a vandut licente unei firme din Romania care la randul sau nu a platit in totalitate factura emisa de cei din Ungaria pe motiv ca au platit impozitul de 10 % cf conventiei mai sus mentionate...

Este corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate firma din ue pe teritoriul romaniei lugano lugano M-ar interesa cateva aspecte legate de activitatea unei firme de constructii inregistrate in Uniunea Europeana (Ungaria) care va desfasura activitate in baza ... (vezi toată discuția)
Companie engleza operind in romania callingcard callingcard Are voie? Ideea este sa inregistrez o companie engleza care sa opereze in Romania vinzind carduri de reduceri. Cardurile vor fi vindute pe internet, in ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie - romana si maghiara. ce obligatii are un cetatean cu dubla cetatenie? simona07 simona07 Ce pareri aveti despre dubla cetatenie romano-maghiara solicitata de catre romanii di Ardeal? Te poate afecta in vreun fel acest lucru? Ce obligatii are un ... (vezi toată discuția)