avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot sa ma pensionez?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot sa ma pensionez?

am 59 ani barbat lucrez din anul 1970 in comert si vreau sa aflu cand as putea sa ma pensionez
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:13, 31 Martie 2012
1. Pentru dvs. varsta standard de pensionare este de 65 de ani, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Puteti solicita:
- pensie pentru limita de varsta, la 65 de ani, daca aveti un stagiu de cotizare de 15 ani.
- pensie anticipata partiala, la 60 de ani, daca aveti un stagiu de cotizare de 35 de ani;
- pensie anticipata (fara diminuare), la 60 de ani, daca aveti un stagiu de cotizare de 43 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare inginer proiectant lupearo lupearo Am 57 de ani,lucrez ca inginer proiectant, intrebare: cand ies la pensie normala dupa noua lege a pensiilor ? (vezi toată discuția)
Pensionarea anticipata cosug cosug Buna ziua vreau sa stiu cu o vechime de 21 ani munca si o varsta de 58 de aini cand pot esi la o pensie anticipata.multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Care este procentul de diminuare a pensiei anticipate partiale? olga2011 olga2011 datorita muncii in grupa 1 de munca timp de 8 ani mi se reduce varsta de pensionare cu 1an si jumatate ,as dori sa stiu care este penalizarea daca m-as ... (vezi toată discuția)