avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara

Buna ziua,

Din calitatea de presedinte al unei comisii de cercetare disciplinara, te poti retrage in cursul cercetarii? Daca da, va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa sune cererea? Trebuie sa fie motivata? Care ar fi motivele plauzibile?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: scalina , utilizator 15:43, 31 Martie 2012
Comisia de Disciplină este numita de conducerea Unitatii respective.
Pentru motive temeinice presedintele poate cere Conduceriii Unitatii care a numit Comisia de Disciplina, retragerea sa..
numirea in functia de presedinte al unei comisii de disciplijna este atributul conducatorului unitatii si face parte din obligatiile de serviciu. astfel ca neindeplinirea acestei sarcini de serviciu v-ar putea aduce in fata comisiei de disciplina chiar pe dvs! Insa pentru motive temeinice cum ar fi, relatie de rudenie, prietenie etc. cu cercetatul disciplinar ati putea fi inlocuit
Va multumesc frumos pentru raspusuri.
Situatia este, insa, mai delicata. Atunci cand angajatorul imi "sugereaza" sanctiunea cea mai drastica, iar eu nu sunt de aceeasi parere ... ce fac ?
1. Comisia de cercetare disciplinara poate propune sanctiunea disciplinara pe care o crede de cuviinta, in urma cercetarii disciplinare.

2. - Conducatorul unitatii este cel care aplica sanctiunea, mai aspra sau mai putin aspra decat propunerea comisiei de cercetare disciplinara.
- Daca angajatorul va cere asa ceva inseamna ca el se antepronunta si nu vrea sa-si asume responsabilitatea acordarii sanctiunii si vrea s-o arunce pe umerii dvs.

3. - In locul dvs. eu as face propunerea de sanctionare pe care o consider eu legala in urma cercetarii efectuate si a probelor prezentate de salariat.
- Apoi angajatorul va hotari el sanctiunea de dat.

4. Ar fi bine daca in Regulamentul intern al unitatii este bine descrisa procedura cercetarii mdisciplinare prealabile si responsabilitatile comisiei de cercetare si ale celui care hotaraste, in final, sanctiunea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc, asta voi face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire aplicare sanctiune disciplinara cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca in urma cercetarii disciplinare comisia numita de catre conducatorul societatii propune o sanctiune disciplinara prin ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara cristina petrache cristina petrache Decizia, propunerea comisiei in urma cercetarii disciplinare este finala sau angajatorul poate trece peste decizia comisiei de cercetare disciplinara si are ... (vezi toată discuția)
Convocare cercetare disciplinara dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Avand in vedere prevederile art. 251 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii care stipuleaza faptul ca in vederea desfasurarii ... (vezi toată discuția)