avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termenul de prescriptie pentru lucrari executate fara ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termenul de prescriptie pentru lucrari executate fara autorizatie de constructie

Exista vreun termen de prescriptie pentru lucrari executate la un apartament, fara autorizatie de constructie?
Aveti dreptate dreptul de constatare si de sanctionare se prescrie in doi ani .
Dar, faptul ca aveti o constructie executata ilegal face parte din categoria contraventiilor CONTINUE .Astfel la constatarea contraventie si aplicarea sanctiunii vi de indica sa "aduceti " constructia la starea dinainte sau sa o demolati . Cum nu veti face asa ceva "contraventia este CONTINUA " si este din nou sanctionabila. In cel mai bun caz puteti rezolva prin INTRAREA IN LEGALITATE ( adica , proiect si autoarizatie de construire ) sau in cazul unei constructii executate la "negru" efectuarea unei expertize tehnice care sa atesta ca lucrarea corespunde si sa se poate face astfel receptia.

Pentru a va edifica cititi si :
OG nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor - actualizata la data de 27.04.2007 la Art. 13. - (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
(2) In cazul contraventiilor continue termenul prevazut la alin. (1) curge de la data constatarii faptei. Contraventia este continua in situatia in care incalcarea obligatiei legale dureaza in timp. (cazul nostru).

...nu puteti rezolva decat prin "INTRAREA IN LEGALITATE" .... proiect +autorizatie ...iar pentru cele facute expertiza tehnica executata de un expert tehnic in constructii autorizat .
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu sunt de acord.Art 12/Ord.2/2001 coroborat cu art 31/l50/1991,nu mai da dreptul de amenda.Adica daca au trecut 2 ani,nu mai e contraventie.Parerea mea!
Art. 12. - (1) Dacă printr-un act normativ fapta nu mai este considerată contravenţie, ea nu se mai sancţionează.....
Nu exista act prin care se permite construirea fara autorizatie !
Art. 31. - Dreptul de a constata contravenţiile şi de a aplica amenzile prevăzute la art. 26 se prescrie în termen de 2 ani de la data săvârşirii faptei.
Cum probati DATA SAVARSIRII FAPTEI cand constructia este ilegala? Aveti ISC bland pe la dvs .
=D>
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
dalconix, utilizator
Hai sa va spun de fapt despre ce e vorba.Nu e vreo constructie,ci o simpla izolatie termica la un perete al apartamentului.Ma interesa si pentru vecinii care si-au izolat intreg apartamentul.
leorot a scris:

Si eu am facut o casa la negru si dupa 15 ani am declarat-o la primarie iar acum platesc impozit pe ea, doar ca nu am act de proprietate pe casa. Am dus 2 martori care au dat declaratie pe propria raspundere in fata secretarului primariei si gata.

M-ar interesa mai multe detalii, daca se poate.Multumesc

Alte discuții în legătură

Exista prescriptie pentru constructia care nu respecta legislatia de urbanism? catinf catinf Buna ziua, Am cumparat o proprietate al carei vecin are toate constructiile la sub 60 cm de hotar, plus perete cu multe ferestre orientate catre proprietatea ... (vezi toată discuția)
Am sau nu nevoie de acord notarial? sneider sneider Buna seara! Am o problema care pana acum nu am gasit raspuns. Sunt proprietara la o casa mostenita de la tata, care are limita de proprietste la distanta de ... (vezi toată discuția)
Taxa regularizare autorizatie construire ion_raluca ion_raluca As dorii sa stiu ce procentaj se aplica pt calcularea taxei de regularizare pt locuinta (aceasta fiind prima locuinta a proprietarului) si ce procentaj se ... (vezi toată discuția)