avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termenul de prescriptie pentru lucrari executate fara ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termenul de prescriptie pentru lucrari executate fara autorizatie de constructie

Exista vreun termen de prescriptie pentru lucrari executate la un apartament, fara autorizatie de constructie?

M-ar interesa mai multe detalii, daca se poate.Multumesc

Nu stiu daca e chiar legal cum am procedat eu, dar la mine a mers. Tata a inceput casa in 1995, cand a luat si un certificat de urbanism de la primaria comunei. In 2008 eu am mers cu c.u. la primarie si am declarat casa, facand rol pe casa. Am invocat un paragraf din legea constructiilor, lg 50/1991 parca, conform caruia daca se ridica o constructie fara autorizatie si in termen de 2 ani nu se aplica nici o sanctiune, constructia poate fi declarata la primarie si se poate plati impozit pe ea. Sper sa mai fie de actualitate paragraful respectiv.
Am si eu o problema asemanatoare cu ce a postat lerot si v-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea raspunde: stau intr-un bloc ce este cunoscut ca fiind camin,mai toti proprietarii(camerele au fost vandute si cumparate cu acte in regula) si-au facut una alta (ex. baie in casa, inchideri de hol,spargere de pereti despartitori ai camerelor pt a face un fel de apartament,etc)...eu am construit ,stand la parter si pe spatele blocului, un balcon mai maricel decat celelalte undeva la 2m latime cu 3,30 lungime...e construit de vreo 9 ani si nimeni nu a fost impotriva la data ridicarii lui,nu este cu fundatie ci doar din cusag de lemn imbracat in rigips....acum cand au venit cei cu reabilitarea blocului,m-am trezit cu cateva comisii pe cap de la primarie si disciplina in contructii care ne-au intrebat de autorizatie...si ar cam vrea sa le demoleze desi firma de reabilitare a zis ca se monteaza schela fara nicio problema...plangerile sunt facute de vreo 7-8 vecini care au fost pusi sa isi dea balcoanele facute din cadru metalic jos...intrebare: 1. Se aplica legea 50/1991 si in cazul meu?
2. Poate fi daramat in urma unor plangeri ale locatarilor sau a unei plangeri facute de asociatia de locatari reprezentata de presedinte sau administrator?
Va multumesc!
Constructiile facute fara autorizatie sunt considerate nefinalizate si pe cale de consecinta termenul de 2 ani curge de la data constatarii nu de la data finalizarii constructiei ca atare. Din pacate asa judeca majoritatea magistratilor. Am gasit si solutii de amitere a unei plangeri contraventionale dar in anul 2006. Dupa aceasta data cam toate dadeau castig de cauza autoritatilor administrative.
poate fi daramat balconul construit si puteti fi amendat. Practic va putei trezi cu un proces-verbal de constatare si sanctionare (amenda marisoara) din partea Primariei(are calitate) in care vi se stabileste si un termen pentru demolare.
Procesul-verbal poate fi contestat dar sansele sunt minime dupa cum interpreteaza instantele de judecata(judecatoriile) termenul de prescripit de 2 ani.
Succes.
Am inteles....dar balconul are o vechime mai mare de 10ani....se mai prescriu in cazul acesta amenzile....si ce sanse am sa intru in legalitate acuma cu balconul....va multumesc

barbara2013 a scris:

poate fi daramat balconul construit si puteti fi amendat. Practic va putei trezi cu un proces-verbal de constatare si sanctionare (amenda marisoara) din partea Primariei(are calitate) in care vi se stabileste si un termen pentru demolare.
Procesul-verbal poate fi contestat dar sansele sunt minime dupa cum interpreteaza instantele de judecata(judecatoriile) termenul de prescripit de 2 ani.
Succes.

Alte discuții în legătură

Exista prescriptie pentru constructia care nu respecta legislatia de urbanism? catinf catinf Buna ziua, Am cumparat o proprietate al carei vecin are toate constructiile la sub 60 cm de hotar, plus perete cu multe ferestre orientate catre proprietatea ... (vezi toată discuția)
Am sau nu nevoie de acord notarial? sneider sneider Buna seara! Am o problema care pana acum nu am gasit raspuns. Sunt proprietara la o casa mostenita de la tata, care are limita de proprietste la distanta de ... (vezi toată discuția)
Taxa regularizare autorizatie construire ion_raluca ion_raluca As dorii sa stiu ce procentaj se aplica pt calcularea taxei de regularizare pt locuinta (aceasta fiind prima locuinta a proprietarului) si ce procentaj se ... (vezi toată discuția)