avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale amanare termen judecata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

amanare termen judecata

Buna ziua.
Eu si fratele meu (care locuim in strainatate : Belgia si Canada),suntem mostenitorii unei firme in care tatal nostru defunct a fost actionar majoritar cu 95 %. Desi nu suntem inca actionari inregistrati la ORC (suntem doar succesori), celalalt asociat cu 5 %, care refuza sa ne prezinte toate actele ce reflecta situatia firmei, a dat firma in judecata pentru a se retrage ca asociat (sub diverse motive, deloc intemeiate), intrucat noi nu am fost de acord cu asta pana nu stim care e situatia clara a firmei. Termenul de judecata este la mijlocul lunii aprilie.
Am dori sa stim cum putem obtine o amanare a termenului de judecata si pe ce motiv ?
Daca raspunsul e "da" ne puteti indica art. de lege care permite acest lucru?
Multumim.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
RazvanIlie, utilizator
Cel mai recent răspuns: RazvanIlie , utilizator 22:58, 31 Martie 2012
e o situatie in care trebuie urgent sa luati masuri....in vederea conservarii patrimoniului firmei pe care o mosteniti..
nu ar trebui sa va intereseze amanarea procesului..ci o asigurare de dovezi etc etc..conservarea patrimoniului..
cine-i administrator?
Daca este primul termen de judecata formulati o cerere de amanare in vederea angajarii unui aparator.
Art.156 alin1 Cod proc.civ.:"Instanta va putea da un singur termen pentru lipsa de aparare, temeinic motivata".
Daca sunteti plecati din tara, invederati instantei acest aspect impreuna cu inscrisuri doveditoare, caz in care instanta poate amana cauza o singura data.
Administrator a fost defunctul nostru tata. Trebuie sa va mentionez ca eu si fratele meu nu ne-am inregistrat inca la ORC ca actionari. Nu s-a intocmit noul statut. Urmeaza sa o facem. Acum suntem doar succesori, mostenitori. Iar citatia a venit pe firma care are (a avut ) sediul in incinta firmei reclamante. Noi, ca mostenitori, am fost informati ca suntem citati de catre reclamanta, nu de catre Tribunal. Este legala procedura? Ce se intampla daca nu ne prezentam fara sa cerem amanare? Poate Judecatorul sa admita retragerea ca asociat a reclamantei?
Administrator a fost defunctul nostru tata. Trebuie sa va mentionez ca eu si fratele meu nu ne-am inregistrat inca la ORC ca actionari. Nu s-a intocmit noul statut. Urmeaza sa o facem. Acum suntem doar succesori, mostenitori. Iar citatia a venit pe firma care are (a avut ) sediul in incinta firmei reclamante. Noi, ca mostenitori, am fost informati ca suntem citati de catre reclamanta, nu de catre Tribunal. Este legala procedura? Ce se intampla daca nu ne prezentam fara sa cerem amanare? Poate Judecatorul sa admita retragerea ca asociat a reclamantei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare termen judecata RazvanIlie RazvanIlie Buna ziua. Eu si fratele meu (care locuim in strainatate : Belgia si Canada),suntem mostenitorii unei firme in care tatal nostru defunct a fost actionar ... (vezi toată discuția)
Amanare termen judecata RazvanIlie RazvanIlie Buna ziua. Eu si fratele meu (care locuim in strainatate : Belgia si Canada),suntem mostenitorii unei firme in care tatal nostru defunct a fost actionar ... (vezi toată discuția)
Probleme partaj in cazul unui divort asbinvest asbinvest In cazul unui divort se face partaj pe bunurile , banii de rulaj , divedendele din cadrul firmei sotului in care este unic actionar ; in cazul decesului ... (vezi toată discuția)