Buna ziua.
Eu si fratele meu (care locuim in strainatate : Belgia si Canada),suntem mostenitorii unei firme in care tatal nostru defunct a fost actionar majoritar cu 95 %. Desi nu suntem inca actionari inregistrati la ORC (suntem doar succesori), celalalt asociat cu 5 %, care refuza sa ne prezinte toate actele ce reflecta situatia firmei, a dat firma in judecata pentru a se retrage ca asociat (sub diverse motive, deloc intemeiate), intrucat noi nu am fost de acord cu asta pana nu stim care e situatia clara a firmei. Termenul de judecata este la mijlocul lunii aprilie.
Am dori sa stim cum putem obtine o amanare a termenului de judecata si pe ce motiv ?
Daca raspunsul e "da" ne puteti indica art. de lege care permite acest lucru?
Administrator a fost defunctul nostru tata. Trebuie sa va mentionez ca eu si fratele meu nu ne-am inregistrat inca la ORC ca actionari. Nu s-a intocmit noul statut. Urmeaza sa o facem. Acum suntem doar succesori, mostenitori. Iar citatia a venit pe firma mostenita, care are (a avut ) sediul in incinta firmei reclamante. Noi, ca mostenitori, am fost informati ca suntem citati de catre reclamanta, nu de catre Tribunal. Este legala procedura? Ce se intampla daca nu ne prezentam fara sa cerem amanare? Poate Judecatorul sa admita retragerea ca asociat a reclamantei de la primul termen?
Am mai pus aceasta intrebare, dar fara ultima parte si credem ca este importanta si lamuritoare.
Multumim.
angajati-va un avocat pt ca trebuie depune unele acte....sau amanati dosarul pentru angajare aparator...insa daca nu va aflati in tara eu va recomand sa angajati aparator
Puteti solicita un termen de amanare pentru angajare de aparator. Solicitarea o veti adresa instantei de judecatata pe rolul careia se afla inregistrat dosarul. In cererea de amanare invocati faptul ca nu domiciliati in tara si va este greu sa va prezentati la termenele ulterioare. Luati in considerare aspectul ca nu veti putea solicita amanare pentru acest aspect decat o singura data, iar amanare nu va fi mai mare de 30 de zile.