avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare-Santaj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare-Santaj

Buna ziua!voiam sa va intreb daca in situatia in care fostul iubit ma ameninta ca ne va omori si pe mine si pe actualul meu prieten in momentul in care va iesi din inchisoare(este intrat pt. furt) se poate actiona legal impotriva lui:((...Este acolo de vreo 2 ani si mai are inca un an si cateva luni..Ma tem ca va iesi mai repede si se va lega atat de mine cat si de iubitul meu.Am niste mesaje de amenintare pe telefonul mobil insa nu s-a semnat(are telefon in inchisoare si ma suna de pe diferite numere).Isi pune prietenii aflati in libertate sa il ameninte pe actualul meu iubit.Am auzit ca daca merg la politie nu ii vor face nimic(in cel mai rau caz doar sa il bata si apoi sa ii dea drumul).Va rog ajutati-ma!Sunt terorizata...am 18 ani dar mesajele de amenintare sunt de cand aveam 17 ani.Cu parintii nu pot vorbi pt ca ar reactiona ingrozitor.Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2012
anonim_irina, utilizator
Cel mai recent răspuns: anonim_irina , utilizator 21:13, 1 Aprilie 2012
Aveti dreptul de a face plangere penala la politie.
Termenul este insa de 2 luni pentru infractiunea de amenintare.
In contextul in care acele mesaje sunt din luna ianuarie dar fostul prieten l-a mai sunat acum vreo trei saptamani pe actualul meu iubit si l-a amenintat si a adus fel de fel de injurii la adresa mea se mai poate face ceva?Tin sa precizez faptul ca astazi iubitul meu s-a intalnit cu un amic de-al fostului(pe care nu il cunostea) si a primit la fel amenintari.Politia nu poate colabora cu cei de la Orange astfel incat sa se uite pe desfasurator si sa asculte convorbirile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puteti sa ma sfatuiti, va rog frumos, cum ar trebui sa procedez ca sa scap de amenintarile fostului prieten? mademoiselle_christynne mademoiselle_christynne Salutari tuturor! Incep prin a va prezenta problema mea, in speranta ca ma veti putea sfatui in a-mi rezolva problema urmatoare: sunt amenintata de fostul ... (vezi toată discuția)
Inselata si citata la politie mrsica mrsica Ma numesc Marius si ma confrunt cu o problema la care sper sa gasesc lamuriri din partea dumneavoastra. Iubita mea a facut un credit de nevoi personale unui ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor ! atac2211 atac2211 Bunaziua. Sunt divortat si recasatorit, dar am o problema. Fosta sotie suna mereu la actualul domiciliu, adresand injurii si vb urate atat mie cat si actualei ... (vezi toată discuția)