avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nulitate adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nulitate adunare generala

Buna ziua! Pentru a invoca NULITATEA adunarilor generale ale asociatiei de proprietari pentru mai multi ani in urma si implicit a proceselor verbale de sedinta, ma pot lovi de prescriptii sau termene, datorita carora sa risc pierderea procesului?
Este vorba despre nulitate "prin fraudarea legii". Va multumesc anticipat!.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:35, 2 Aprilie 2012
Exista un termen in care puteti contesta hotararile Adunarii Generale in termen de 45 de zile, nu va puteti trezi dupa 5 ani ca vreti sa contestati o hotarare a AG de acum 5 ani.

Ce intelegeti „nulitate prin fraudarea legii”?
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Dle. Munteanu: Am gasit pe net o definitie a nulitatii in 8 puncte.Ultimul punct spunea cam asa:"Orice act, actiune, intreprinsa prin incalcarea legii sau a unor articole de lege cu scopul de a se insusi anumite foloase materiale sau a dobandi anumite interese este nul din punct de vedere juridic.In cazul meu: Toate sedintele de AG sau tinut si se tin in continuare cu incalcarea prevederilor art.14 al 5".......Dovezi ale convocarii si reconvocari constituie afisul de la avizier si tabelul nominal convocator cu semnaturi"din normele1588/2007. Deasemeni cred ca si problema contestatiei in termen de 45 de zile cade deoarece alesii nostri au incalcat cu buna stiinta prevederile art25 al 4 din lg. 230/2007 necomunicand niciodata locatarilor copii de pe PV de sedinta cu hotararile luate, cu scopul de a putea ulterior sa modifice, sa adauge, sau sa schimbe cu totul eventual si registrul saociatiei. Fiecare nou presedinte si-a facut registrul lui. Sant create precedente in acest sens: la una din reclamatiile facute la primarie am primit urmatorul raspuns:" urmare verificarilor facute in asociatie va comunicam-- salariul administratorului a fost majorat cu 100 de roni in urma unui act aditional ?????--.(ce parere aveti?) Cred ca referitor la termenul de 45 de zile mai de graba beneficiez de Hotararea curtii constitutionale 670/2011 referitoare la prevederile art.26/230.M-ar fi interesat sa stiu (daca se poate) ce mai prevede legea pentru nulitate, daca sant termene sau alte norme de respectat. Deasemeni ar fi interesant experienta altcuiva cu acest subiect -nulitate-. Ozi buna!.
Art 26 L nr 230/2007
Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii,statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor ,
acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare
Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia

Instanta de judecata nu dispune anulare hotararea adunare generala,ci .daca partea detine probe indubitabile care dovedesc incalcarea disp art 26 L nr 230/2007,poate dispune suspendarea executarii masurilor dispuse in adunarea contestata
@ynocentta
Art.26 din lege arata asa:
Art. 26. - Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.

Interventie moderator
Trunchierea articolului duce la concluzii absolut eronate, asa ca va rog, atunci cand citati din lege sa o faceti complet.
Buna ziua! Aveti dreptate D-na. ELGA50. Daca D-na. Ynocentta, pe care in general o apreciez pentru raspunsurile pertinente ar fi citit cu un pic de atentie postarea mea anterioara, ar fi observat desigur ca eu am precizat doua motive foarte serioase si logice care ma determina sa invoc in instanta nulitatea AG dar sant si in concordanta cu hotararea curtii constitutionale 670/2011,respectiv: art.25 al 4 din lg. 230/2007. Mai mult am si dovada (raspunsul de la primarie) cu ceea ce fac si cum fraudeaza (ne fura). Prin ne-respectarea "bibliei" noastre ei isi creaza oportunitati sa faca ce vor. Cauzele sant simple: noi locatarii santem vinovati ca ne este frica de ei si nu-i tragem la raspundere si indolenta de care dam dovada (lasa ca rezolva altii). Eu nu am frica si incerc chiar si de unul singur sa indrept lucrurile. Mai am insa si eu lipsuri de pregatire si de aceia am crezut ca pot obtine raspunsuri competente juridic. Va multumasc pentru atentie. Mai asrept inca lamuriri.

Alte discuții în legătură

Neconstitutionalitatea art 26 din legea nr. 230/2007 . efecte eugen82 eugen82 Prin decizia Curtii Const. 670/2011 art.26 legea 230/2007 a fost declarat neconstitutional , astfel: \\"[i]1. Admite excepţia de neconstituţionalitate a ... (vezi toată discuția)
Pot primaria si politia constata legalitatea unei ag? Costica33 Costica33 Pot primaria si politia constata legalitatea organizarii unei adunari generale a membrilor asociatiei de proprietari? Ce pot face ei? Ati fost in situatii de ... (vezi toată discuția)
Contestare hotarare adunare proprietari Andreea Calescu Andreea Calescu Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitoare la contestarea unei hotarari a adunarii generale a proprietarilor. Asociatia din care fac parte a adoptat o ... (vezi toată discuția)