avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nulitate adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nulitate adunare generala

Buna ziua! Pentru a invoca NULITATEA adunarilor generale ale asociatiei de proprietari pentru mai multi ani in urma si implicit a proceselor verbale de sedinta, ma pot lovi de prescriptii sau termene, datorita carora sa risc pierderea procesului?
Este vorba despre nulitate "prin fraudarea legii". Va multumesc anticipat!.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:35, 2 Aprilie 2012
Toti avem lipsuri in pregatire, in toate domeniile.
Totusi, cred ca ar trebui sa va concentrati atentia pe lucruri clare si concrete.
De exemplu, despre hotarari luate acum 5 ani aveati tot timpul din lume sa luati la cunostinta, chiar si despre hotarari luate la ultima AG.
Poate ca nu s-au adus la cunostinta proprietarilor in scris, dar, nu va suparati, asa cum sunteti interesat acum sa actionati asociatia in judecata, nu era mai simplu sa solicitati pur si simplu PV al AG? Cu aceasta ocazie puteati solicita si afisarea lui spre incunostiintarea tuturor proprietarilor.
Nu stiu ce-o fi la dv. in asociatie, dar un luptator pentru drepturile proprietarilor ar trebui in primul rand sa doreasca sa faca curatenie in asociatie si abia apoi sa ajunga in justitie.

Sau vreti sa spuneti ca hotararile luate in AG sunt tinute secret?
mirceatintisan a scris:

Cauzele sant simple: noi locatarii santem vinovati ca ne este frica de ei si nu-i tragem la raspundere si indolenta de care dam dovada (lasa ca rezolva altii).

Este un mare adevar dar ambalat total gresit. De ce?
Aveti dreptate ca multi proprietari nu se implica in activitatea asociatiei si lasa aceasta pe seama unui numar restrans dintre vecini.
Dar nu aveti dreptate cand faceti ca acest lucru sa apara ca o lupta intre doua tabere, noi si ei, asa cum am subliniat.
Cine sunt EI? Vecinii dumneavoastra pe care i-ati ales. Si nimeni nu-i opreste pe ceilalti, pe alegatori, inclusiv pe dv, sa devina membri ai comitetului, presedinte, cenzori...si sa faca totul legal in asociatie.
Cred ca este mai normal sa-i inlocuim, sa facem noi mai bine decat sa invinuim, sa acuzam si sa stam pe margine.
Stand pe margine nu are cine sa rezolve problemele. Organizati adunarea generala conform legii si alegeti oameni care pot sa faca mai bine si multumiti-le celor care au muncit pana acum in asociatie.
Satisfactia va fi deplina cand, peste un an, o sa puteti prezenta un bilant numai cu lucruri bine facute si in perfecta legalitate.
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neconstitutionalitatea art 26 din legea nr. 230/2007 . efecte eugen82 eugen82 Prin decizia Curtii Const. 670/2011 art.26 legea 230/2007 a fost declarat neconstitutional , astfel: \\"[i]1. Admite excepţia de neconstituţionalitate a ... (vezi toată discuția)
Pot primaria si politia constata legalitatea unei ag? Costica33 Costica33 Pot primaria si politia constata legalitatea organizarii unei adunari generale a membrilor asociatiei de proprietari? Ce pot face ei? Ati fost in situatii de ... (vezi toată discuția)
Contestare hotarare adunare proprietari Andreea Calescu Andreea Calescu Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitoare la contestarea unei hotarari a adunarii generale a proprietarilor. Asociatia din care fac parte a adoptat o ... (vezi toată discuția)