buna seara,tatal meu a lucrat cu contract pe perioada determinata incheiat la 30-03-2012.pe data de 23 martie a fost internat cu diagnosticul ciroza hepatica,am cerut suspendarea contractului de munca nu desfacerea lui dar angajatorul ia desfacut contractul.cum sa procedam pentru a rezolva aceasta situatie deoarece el nu are platite de acum spitalizare, tratament si nu mai poate fi angajat din cauza bolii,unde trebuie sa ne adresam,mentionez ca are 56 de ani si a lucrat ca sofer,astept raspunsul dvoastra va multumesc
Sigur nu este o greseala cand spuneti ca s-a imbolnavit in 23 martie dar contractul l-a semnat in 30 martie?Cum puteati sa vorbiti despre suspendarea unui cim care inca nu era incheiat?Astept lamuriri...
Este corect .. este vorba despre o incetare de drept a c.i.m. , in baza art.56 alin.1 lit.i C.mun.
C.i.m. a fost suspendat pe perioa da 23.03. - 30.03.2012 .. daca nu s-a decis prelungirea duratei acestuia, atunci raportul de munca inceteaza de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat.
Art.49 C.mun.
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Pai atunci exprimarea utilizatorului era improprie,vorbim despre "incheierea unui cim "in momentul semnarii unui contract si despre "incetarea unui cim" sau intreruperea raporturilor de munca la finalizarea raporturilor contractuale....
Daca certificatul de concediu medical a fost emis inainte de incetarea de drept a CIM atunci tatal dvs. poate sa prezinte certificatele medicale (si cel initial si cele in continuare) la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care le va calcula si plati.
Cim suspendat demisie
acuta
Buna ziua.
Va adresez urmatoarea intrebare:
Am un salariat ca are concediu medical pana in data de 30.092012.
Astazi 20.09.2012 s-a prezentat cu o cerere ... (vezi toată discuția)