avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicarea unei hotarari judecatoresti se face in 7 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicarea unei hotarari judecatoresti se face in 7 zile de la pronuntarea ei?

Mai este actuala prevederea Cod Proc. Civ art 261 (3) "Hotărârea se va comunica părţilor, în copie, în cazul în care este necesar pentru curgerea termenului de exercitare a apelului sau recursului. Comunicarea se va face în termen de 7 zile de la pronunţarea hotărârii."?
Trebuie sa fac recurs si nu mi-a fost trimisa hotararea.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 08:32, 23 Decembrie 2013
pot sa ma consider fericit(deocamdata),in urma unui proces cu o hotarire luata in urma cu 10(zece)zile,am primit hotarirea f f repede ,ramane de vazut daca va face apel in 30 de zile calendaristice? sau lucratoare?intreb acest lucru aici pt ca nu as fi dorit sa deschid un nou subiect .Totusi functioneaza destul de bine JUSTITIA
Dacă prin lege specială nu se precizează altfel, termenul de apel (recurs) se socotește pe zile libere (calendaristice) neintrând în calcul nici prima, nici ultima zi.
posibil sa nu fi formulat intrebarea cum trebuie citez din hotarire ,,obliga parita la plata catre reclamant a sumei de.....reprezentind despagubiri civile.Fara cheltuieli de judecata.Cu apel in 30 zile de la comunicare,apelul trebuind depus la judecatoria ......Pronuntata in sentinta publica din 10/12/2013,,Deci 30 zile calendaristice sau 30 zile lucratoare ?Mentionez ca nu am prea multe cunostinte pe aceasta tema si asta e SARBATORI FERICITE
În lipsa altor specificații (cum este cazul de față) termenul se socotește pe zile libere, adică zile calendaristice, neintrând la socoteală nici ziua când s-a primit hotărârea, nici ultima zi la expirarea celor 30 de zile. De exemplu, dacă ați primit hotărârea în 12.12.13 data până la care se poate face apel este 12.01.2014. Cum această zi cade într-o duminică, termenul se prelungește până în prima zi lucrătoare. Deci apelul se poate declara până pe 13.01.2014, inclusiv.

Urmăriți explicațiile d-nei avocat Romascanu de aici: www.avocatnet.ro/content/for...

Totodată, aveți în vedere și prevederile Codului civil:

Art. 2.553. Termenul stabilit pe zile. (1) Cand termenul se stabileste pe zile, nu se iau in calcul prima si ultima zi a termenului.
(2) Termenul se va implini la ora 24,00 a ultimei zile.
(3) Cu toate acestea, daca este vorba de un act ce trebuie indeplinit intr-un loc de munca, termenul se va implini la ora la care inceteaza programul normal de lucru. Dispozitiile art. 2.556 raman aplicabile.

Art. 2.554. Prorogarea termenului. Daca ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, termenul se considera implinit la sfarsitul primei zile lucratoare care ii urmeaza.
comerciantu a scris:
Deci 30 zile calendaristice sau 30 zile lucratoare ?

:) Treizeci de zile libere pentru că acesta este sistemul de calcul, pe zile libere.

Mai bine spuneţi-ne când aţi primit hotărârea judecătorească iar noi vă spunem când se împlineşte termenul de apel.

Sărbători cu sănătate!

Alte discuții în legătură

Termenul legal pentru primirea hotararii (comunicarii) cris_deo cris_deo buna ziua. care este termenul legal in care judecatoriile trebuie sa redacteze si sa trimita hotararile partilor implicate in proces dupa ce s-a solutionat ... (vezi toată discuția)
Comunicarea unei sentinte NAO NAO daca este un termen in care este obligatorie comunicarea unei sentinte?Daca nu se comunica o sentinta partilor ce se intimpla? (vezi toată discuția)
Hotarare ContSters125561 ContSters125561 in cat timp se comunica o hotarare judecatoreasca dupa terminarea procesului? (vezi toată discuția)