avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... declaratie de conformitate si certificat de calitate
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

declaratie de conformitate si certificat de calitate

Buna ziua! suntem producatori de firide bransamente gaz metan si clientii nostrii ne solicita certificat de calitate si declaratie de conformitate pt aceste produse dar noi nu cunoastem exact care este standardul de calitate pt acest produs sau daca exista vreo reglemantare sau o specificatie tehnica
In concluzie nu stim cum putem face aceste declaratii, le facem noi ....le face o firma specializata?
Cel mai recent răspuns: Stelea Catalin , Consilier juridic 20:59, 25 Aprilie 2012
Buna seara,
Pe scurt,


1.Standardele sunt de mai multe feluri:
-Standarde de producator;
-Standarde de industrie;
-Standarde legale obligatorii, impuse prin legea care reglementeaza domeniul de activitate aplicabil produsului in discutie.
-Standarde Europene aplicabile la nivel UE si armonizate prin legislatia nationala.

1 Standardul de calitate aplicabil se determina in functie de incadrarea produsului intr-un domeniu de reglementare in functie de natura lui.

2. Daca aceste firide bransamante de gaz metan sunt considerate materiale de constructii - se vor aplica standardele de calitate aplicabile materialelor de constructii, iar in acest caz, domeniul conformitatii materialelor de constructii este reglementat de OG 20/2010.

3. Daca produsele in discutie intra intr-o alta categorie atunci trebuie verificat care sunt standardele de calitate aplicabile acelei categorii de produse si ce dispozitie legala reglementeaza conformitatea acestora.

4. Standardele aplicabile le puteti verifica la ASRO- Asociatia Romana de Standardizare.

5. Pentru certificarea conformitatii trebuie sa va adresati unui organism de certificare abilitat(laborator de incercari) care va verifica respectarea de catre produs a standardelor constructive si sau de calitate declarate a fi fost folosite folosite. In urma verificarii acest organism va emite un certificat de conformitate, daca se confirma respectarea standardelor.

6. In baza certificatului de conformitate, dumneavastra in calitate de producator emiteti declaratia de conformitate si aplicati pe produs marcajul de conformitate CE .
O seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! de curand am infintat un srl. ca si producator/ vanzator. ... craftmt craftmt Cum pot emite certificate?? Buna ziua! De curand am infintat un SRL ca si producator/ vanzator. Ce ar trebui sa detin ca sa pot emite certificat de ... (vezi toată discuția)
Solicitare protectia consumatorului lorefaur lorefaur Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: suntem o firma care comercializeaza materiale de constructii iar pentru un produs exista o norma ... (vezi toată discuția)
De ce autorizatii/omologari am nevoie pentru fabricare de piese auto? Adrian_MAB Adrian_MAB De ce fel de autorizatii/omologari/certificari am nevoie pentru a produce diverse componente ale sistemului de franare la automobile si camioane (placute, ... (vezi toată discuția)