avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Un candidat independent la functia de primar poate ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Un candidat independent la functia de primar poate sa-si creeze o sigla?

Un candidat independent la functia de primar poate sa-si creeze o sigla cu respectarea prevederilor Legii 67/2004 republicata?
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Ovidiu5 , utilizator 14:59, 4 Aprilie 2012
Da, puteti sa va faceti o sigla, spre exemplu si dl. Irinel Columbeanu, candidat independent prentru Primaria Generala a Bucurestiului are propria sigla.
Care este procedura de urmat si unde se face acest lucru?
Va multumesc
Sigla (elementul figurativ) se inregistreaza la OSIM.
De pe site-ul lor:

2. Doresc să inregistrez la OSIM o sigla şi un logo, ce trebuie să fac?

În primul rând trebuie precizat că denumirile “siglă“ şi “logo” nu se regăsesc ca atare în legislaţia în vigoare, respectiv în Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, modificată şi completată prin Legea 66/2010. În conformitate cu această lege, la OSIM se pot înregistra ca mărci, denumiri însoţite sau nu de un element figurativ.
Indiferent de tipul mărcii (verbală, figurativă sau combinată), procedura de înregistrare este aceeaşi şi este cuprinsă în răspunsul la întrebarea 1.

[ link extern ]

Pentru procedura cititi, desigur, raspunsul la intrebarea 1 :)
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre conditiile participarii la alegerile locale 2016 ca independent nel14 nel14 As dori daca este in tema cineva sa-mi spuna ce conditii trebuie sa indeplineasca un candidat independent la alegerile locale 2016 ca ... (vezi toată discuția)
Sunt cetatean roman cu domicilul in austria si cu resedinta in romania, am dreptul sa candidez la primarie? mboncalo mboncalo Buna ziua. Sunt cetatean roman cu domicilul in austria si cu resedinta in romania.Am dreptul sa candidez pentru primarie cu resedinta in Romania ? Si cu ... (vezi toată discuția)
Daca un candidat la functia de primar nu castiga poate deveni consilier local? nicusorilinca nicusorilinca buna ziua...intrebarea mea e simpla : daca un candidat la functia de primar, nu este declarat castigator, dar a intrunit un numar suficient de voturi pentru a ... (vezi toată discuția)