avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... se mai face ancheta sociala in cazul divortului de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

se mai face ancheta sociala in cazul divortului de comun acord?

buna ziua. ma numesc diana si sunt despartita de sotul meu de mai bine de un an,timp in care amandoi ne-am gasit pe altcineva.tin sa mentionez ca avem un baietel..acum in varsta de 2 anisori....as vrea sa va intreb daca se mai face ancheta sociala in cazul divortului de comun acord,deoarece acum nu muncesc si vreau sa stiu daca as avea vreun risc sa nu mi se acorde custodia copilului...va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Filip Alexandru , utilizator 12:55, 2 Aprilie 2012
Da. Efectuarea anchetei sociale este obligatorie indiferent de modalitatea divortului, si indiferent ca se desfasoara la notar sau la instanta de judecata.
Doar daca instanta considera ca este necesar. Oricum practica este neunitara in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor mfablueeyes mfablueeyes Bună ziua ma numesc florin. As dori să stiu si eu dacă se poate finaliza un divort cu copil minor fără ancheta socială având în vedere că nu sunt ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor deea36123612 deea36123612 Buna seara, as dori sa ma puteti sfatui in privinta luarii unei decizii. Am sa fac un sumar al situatiei reale. Sunt casatorita din 2011 la sfarsit, din ... (vezi toată discuția)
Custodie bebelus 2 luni alinachr alinachr Buna seara, Problema mea e urmatoarea, eu si prietenul meu avem impreuna un baietel de 2 luni (are numele lui). Din varii motive pe care nu le detaliez aici, ... (vezi toată discuția)