avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Distributie energie termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Distributie energie termica

Ca proprietar in cadrul unei asociatii de proprietar, ce lege imi da dreptul la incalzirea prin sistem centralizat, in ce conditii si in ce cazuri administratia de proprietari poate intrerupe alimentarea cu agent termic fara acordul meu.
Exista vreo lege care acorda asociatiei cu o majoritate de voturi dreptul de a inchide furnizarea energiei termice fara acordul tuturor proprietarilor, eventual cum se sanctioneaza.
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:09, 3 Aprilie 2012
E o chestiune de gospodarire in cadrul asociatiei.
Luati legatura cu presedintele asociatiei si vedeti cum de s-a ajuns la inchiderea caldurii.
In anul 2002 exista stipulat in lege ca oprirea furnizarii agentului termic in cadrul asociatiilor de proprietari nu se poate face decat cu acordul a100% din proprietari (in cazul sistemului de distributie centralizata).
Eu am intrebat daca exista o lege similara in prezent.
Nu ma intereseaza parerile locatarilor sau a presedintelui.
Administratorul mi-a replicat ca dat fiind valorile de 10 - 14 grade din timpul zilei cei care nu au bani sa-si achite intretinerea trebuiesc ajutati.
Acesta nu este raspuns.
Asociatiile de proprietari nu sunt asociatii filantropice.
In care lege din 2002 era stipulat acordul a 100% dintre proprietari pentru oprirea caldurii? Va rog sa fiti mai precis ca sa putem discuta la concret si sa invatam si noi daca este cazul.
Daca retineam legea, nu mai puneam intrebari acum dupa 10 ani.
Am crezut ca obtin raspunsuri concrete, nu trimiteri dapa cai verzi pe pereti, dar asa-i in Romania.
Eu nu va trimit dupa "cai verzi", dv. ati spus ca "era o lege..... ".
Si daca era o lege, trebuia sa fi fost pomenita undeva.
La modul concret nu exista o lege care sa reglementeze exact aceasta problema in cadrul asociatiilor.
Exista HCL care reglementeaza serviciul de alimentare cu agent termic pentru incalzire al regiei proprii din fiecare localitate. Dar aceasta HCL nu se extinde si dincolo de usa intrarii in bloc.
Se poate prevedea in ROI al asociatiei unde de comun acord, in AG sau la propunerea comitetului executiv, puteti sa faceti o reglementare pe baza de temperatura exterioara, de frecventa zilelor mai calde etc.
Orice hotarare insa intr-o asociatie de proprietari se ia cu majoritatea voturilor celor prezenti, presupunand ca la prima convocare nu se va intruni cvorumul necesar.

Deci nu cu vointa a 100% pentru ca un asemenea procent este....o utopie!

Aici nu avem o baza de date juridica in care sa cautam si sa raspundem prompt. Este un forum unde mai multi sau mai putini oameni stiu mai mult sau mai putin despre mai multe sau mai putine legi... deci nu va suparati pe noi ca nu raspundem "ca la ghiseu".:foottap:

:offtopic: Nici macar Google nu ne poate raspunde uneori pe masura pretentiilor noastre!

Alte discuții în legătură

Caldura familistu familistu locuiesc intr-un bloc care are centrala pe gaz care asigura caldura si apa calda. am solicitat presedintelui sa dea drumul la caldura. a refuzat pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Divergente costuri incalzire sarar sarar Locuiesc intr-n bloc cu 88 apartamente. Deoarece la incalzirea centralizata au ramas numai 14 apartamente cei cu centrale individuale sunt revoltati de sumele ... (vezi toată discuția)
Debransare fortata lilinicula lilinicula Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari 40 de apartamente. Am ramas numai 7 apartamente racordate la sistemul centralizat. Acum asociatia a adoptat cu majoritate de ... (vezi toată discuția)