buna ziua,
am o nelamurire, dar intai sa va prezint situatia:
M-am anagajat anul trecut in Martie la o firma X pe postul de contabil senior. Contractul a fost pe perioada determinata de 3 luni. Conform CIM perioada de preaviz in cazul demisiei era de 15 zile calendaristice.
Intre timp s-a publicat si noul cod al muncii care a schimbat cate ceva in ceea ce priveste preavizul...
Mi-au prelungit cu Act aditional CIM pe perioada nedeterminata
In iulie 2011 tot prin act aditional m-au promovat Contabil sef, dar nu au modificat si articolul privind demisia, care are al termen pentru functiile de conducere.
Intrebarea este: Daca eu imi dau demisia maine, care este perioada de preaviz care se aplica? Cea de 15n zile calendaristice cf CIM, sau cea implicita functiilor de conducere , chiar daca nu a fost modificata cu act aditional? Se aplica implicit cu modificare functiei? Codul muncii se aplica si retroactiv contractelor de munca incheiate inainte de intrarea in vigoare a acestuia?
Preaviz
In cazul in care imi dau demisia, in contractul individual scrie ca trebuie sa asigur 15 zile calendaristice preaviz insa eu am o pozitie de conducere. In ... (vezi toată discuția)