In cazul in care imi dau demisia, in contractul individual scrie ca trebuie sa asigur 15 zile calendaristice preaviz insa eu am o pozitie de conducere. In acest caz nu primeaza codul muncii care spune ca de fapt preavizul e de 30 zile?
Multumesc
Art 79
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de munca sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de munca aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupa funcţii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi producă toate efectele.
prin urmare, CM nu prevede minimul , ci maximul.Vi se aplica CIM de 15 zile
1. Daca functia de conducere a fost de la inceput inscrisa in CIM atunci ramane valabila perioada de 15 zile calendaristice de preaviz.
2. Daca functia de conducere a fost acordata pe parcursul derularii CIM, prin act aditional la acesta, trebuia ca prin acelasi act aditional sa se modifice si perioada de preaviz. Daca nu s-a modificat ramane tot de 15 zile calendaristice.
Asa cum a mentionat mai sus colega Antoanela, art. 79 alin. 4 din Codul muncii prevede maximul duratei preavizului si nu minimul, astfel va fi incidenta prevederea din CIM, in sensul ca vi se aplica o durata de 15 zile de preaviz.
Numai in situatia in care in CIM nu era mentionata expres durata preavizului, atunci putea fi aplicata durata stabilita de Cod. ;)