avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucru in Germania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucru in Germania

Buna ziua, am urmatoarea problema:
O firma din Romania, firma X, vrea sa detaseze 6 muncitori romani in Germania avand la baza un contract de prestari servicii cu o firma din Germania, firma Y. Insa in acest contract de prestari servicii se mentioneaza ca firma Y va realiza prin muncitorii romani niste lucrari de amanejare a unui magazin in Suedia. Adica firma Y are un contract cu o firma Z, care construieste un magazin in Suedia.
La casa nationala de pensii s-au depus toate actele in regula, pentru obtinerea formularului A1 insa cei de acolo spun ca este vorba de o detasare in cascada, care conform legii, ar fi ilegala.
Adica nu exista o legatura directa intre muncitorii care pleaca din Romania trimisi de firma X si firma Z, cea care construieste magazinul in Suedia.
Ce documente le pot oferi in aceasta situatie ca sa elibereze avizul? pentru ca relatie contractuala exista intre firma X si firma Y, si intre firma Y si firma Z. Nu exista niciun raport intre firma X si firma Z..??
Ma puteti ajuta cu un sfat?
Cel mai recent răspuns: Consilier Juridic , 16:46, 2 Aprilie 2012
Bineinteles ca nu exista raport juridic intre X si Z.
Incercati un raport direct intre X si Z prin eliminare Y din ecuatie, prin plata unui comision pentru servicii de cosultanta catre Y si incheierea apoi a unui contract direct cu Z.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in germania asim21 asim21 Societatea din Romania incheie un contract de prestari servicii cu o firma germana. SRL-ul din Romania va trimite muncitorii in Germania. Ce conditii trebuie ... (vezi toată discuția)
De ce contract am nevoie? Ceaco Ceaco Buna, am nevoie de un tip/model de contract care sa ma ajute in situatia pe care o sa o detaliez in cele ce urmeaza. Am demarat de curand o afacere care se ... (vezi toată discuția)
Transporturi rutiere - studiu de caz kutuabe kutuabe Firma X = proprietar leasing Firma Y = utilizator leasing cu drept de subinchiriere-INTERMEDIAR Firma Z = transportator ,prestator ... (vezi toată discuția)