avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modalitatea de a sesiza in legatura cu un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modalitatea de a sesiza in legatura cu un contract de inchiriere neinregistrat

Am avut o relatie absolut scarboasa cu proprietara. Nu a facut decat un antecontract cu mine, si doar la antecontract s-a ramas, cu toate ca i-am cerut pe parcurs un contract inregistrat. Am avut foarte mari probleme cu ea- a venit permanent in controale intentionat neanuntate, dand ordine privind starea "casei ei", imediat ce a expirat acel antecontract (dupa 3 luni) a marit chiria, iar la sfarsit a restrictionat accesul la apartament pe motiv ca mi-am luat deja lucrurile din el inainte sa se termine perioada de inchiriere, fara ca ea sa fie prezenta (!!!). Nici nu mai mentionez injuriile si comportamentul de mahala, incluzand si violenta fizica (daca puteti imagina o batrana supraponderata, cu un tupeu extrem, incercand sa te ia la bataie, asa, ca sa iti bage mintile in cap !!!), la care am fost supus pe parcursul acestor episoade.

Inteleg ca in baza a ceea ce am semnat cu ea, nu prea am cum sa o trag la raspundere pentru abuzurile ei. Dar pot sa raportez la fisc faptul ca ea nu a inregistrat venitul din inchiriere. Care este modalitatea de a raporta asta, si care este amenda? (pentru ca este totusi evaziune fiscala)
Cel mai recent răspuns: MuggedinRomania , utilizator 13:42, 25 Mai 2009
Da, denuntul il poti face direct la Parchet.
Sau la Garda Financiara.

Mai bine la Parchet pentru ca o va pune sa plateasca diferenta si primeste si o amenda penala.
Sau doar o amenda administrativa, de vreo 1000 RON.

Mai bine la parchet.

Alberto Kurtyan
Daca va suparat asa de tare mergeti la fisc.
Se vor ocupa ei.Dar ce dovezi aveti ca i-ati achitat chiria.
Daca va da ea in judecata ca nu i-ati platit chiria?
La parchet aveti dreptul de a depune plangere dar e bine sa sesizati fiscul mai inainte.
Chiar nu imi dau seama daca nu cumva ati putea fi acuzat si dvs de complicitate la evaziune fiscala.In SUA ati fi fost condamnat.Nu am avut niciun caz de acest fel ca sa va pot spune ce a iesit.:-/

avocat Claudiu Lascoschi
Mai bine ai intelege ca este pierdere de timp ..........
E greu de spus daca este sau nu pierdere de timp dar orice e posibil
Am discutat aceasta chestiune cu cineva din Ministerul Justitiei.

Catre D-l Avocat Lascoschi:
Intr-adevar se depune sesizare la administratia financiara, dar nu stiu de ce spuneti ca eu as avea vreo responsabilitate in legatura cu evaziunea fiscala comisa de proprietara. Mi se parea clar de la inceput, si mi s-a confirmat de catre persoana de la MJ, ca este exclusiv responsabilitatea proprietarei de a merge la fisc cu contractul semnat pentru a-l inregistra, pentru ca este vorba de impozitul pe care PROPRIETARA trebuie sa-l plateasca, NU CHIRIASUL.

Nu vad de ce eu ca si chirias as avea vreo responsabilitata/prerogativa(?) de a forta achitarea impozitului de catre proprietara. La fel cum oricine, dupa ce a incheiat o afacere cu cineva, nu poate obliga acea persoana sa plateasca impozit pe profitul pe care persoana l-a obtinut din afacere.

In SUA ma indoiesc ca ar fi altfel, am trait acolo 8 ani, iar acolo se merge pe principiul ca fiecare isi declara si plateste propriile impozite, fara ca nimeni sa-l someze sa faca acest lucru. Daca nu o fac/nu o fac corect si sunt investigati de IRS... dracu i-a luat.

In concluzie pt aceasta idee: Contractul isi mentine validitatea, si poate constitui proba, chiar daca nu este inregistrat la fisc. Aceasta inregistrare este responsabilitatea proprietarului, legata de plata impozitelor sale.

Catre D-l avocatanghelus:

Pacat ca spuneti ca aceste lucruri constituie pierdere de timp. Probabil de asta si suntem in situatia de fata, in care fiecare da o teapa pe unde mai poate, pentru ca vede ca toti din jur fac la fel, si nimeni nu este tras la raspundere. Comportamentul proprietarilor este o GLUMA: fac ce vor muschii lor, iau cati bani din garantie vor ei, isi fac renovari in casa din ei, etc. Mie personal mi-au tras atatea tepe cu obraznicia caracteristica celui care nu crede ca poate fi tras la raspundere, ca totusi cred ca TREBUIE LUATI LA PALME nitel.
Mai nou mi s-a spus ca "in general garantia nu se da inapoi" !!!!!! Hah, am auzit-o si pe asta! Si n-o sa o las sa treaca. Chit ca ii pun doar pe drumuri si atat.

Multumesc pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Contract comodat alina2285 alina2285 Buna ziua. As vrea sa ma sfatuiti si pe mine cum pot incheia un contract de comodat. Practic vreau sa inchiriez un apartament si sa fac un contract dar care sa ... (vezi toată discuția)
Sunt chiriaș. cine răspunde de ce se întâmplă în apartament atunci când vine poliția la ușă ? Andrei_1989 Andrei_1989 Dacă vine poliția la ușa mea, în urma unei plângeri, iar eu sunt chiriaș acolo, ce se întâmplă ? Este proprietarul luat de gât cumva ? Sau sunt eu ... (vezi toată discuția)
Despagubiri materiale si morale in urma rezilierii unilaterale a unui contract de inchiriere MariusContogianis MariusContogianis Chiriasul meu a plecat fara sa mai plateasca chiria, dupa ce a denuntat unilateral contractul de inchiriere / noul contract a fost semnat in noiembrie 2014 si ... (vezi toată discuția)