Da, denuntul il poti face direct la Parchet.
Sau la Garda Financiara.
Mai bine la Parchet pentru ca o va pune sa plateasca diferenta si primeste si o amenda penala.
Sau doar o amenda administrativa, de vreo 1000 RON.
Mai bine la parchet.
Alberto Kurtyan
Am discutat aceasta chestiune cu cineva din Ministerul Justitiei.
Catre D-l Avocat Lascoschi:
Intr-adevar se depune sesizare la administratia financiara, dar nu stiu de ce spuneti ca eu as avea vreo responsabilitate in legatura cu evaziunea fiscala comisa de proprietara. Mi se parea clar de la inceput, si mi s-a confirmat de catre persoana de la MJ, ca este exclusiv responsabilitatea proprietarei de a merge la fisc cu contractul semnat pentru a-l inregistra, pentru ca este vorba de impozitul pe care PROPRIETARA trebuie sa-l plateasca, NU CHIRIASUL.
Nu vad de ce eu ca si chirias as avea vreo responsabilitata/prerogativa(?) de a forta achitarea impozitului de catre proprietara. La fel cum oricine, dupa ce a incheiat o afacere cu cineva, nu poate obliga acea persoana sa plateasca impozit pe profitul pe care persoana l-a obtinut din afacere.
In SUA ma indoiesc ca ar fi altfel, am trait acolo 8 ani, iar acolo se merge pe principiul ca fiecare isi declara si plateste propriile impozite, fara ca nimeni sa-l someze sa faca acest lucru. Daca nu o fac/nu o fac corect si sunt investigati de IRS... dracu i-a luat.
In concluzie pt aceasta idee: Contractul isi mentine validitatea, si poate constitui proba, chiar daca nu este inregistrat la fisc. Aceasta inregistrare este responsabilitatea proprietarului, legata de plata impozitelor sale.
Catre D-l avocatanghelus:
Pacat ca spuneti ca aceste lucruri constituie pierdere de timp. Probabil de asta si suntem in situatia de fata, in care fiecare da o teapa pe unde mai poate, pentru ca vede ca toti din jur fac la fel, si nimeni nu este tras la raspundere. Comportamentul proprietarilor este o GLUMA: fac ce vor muschii lor, iau cati bani din garantie vor ei, isi fac renovari in casa din ei, etc. Mie personal mi-au tras atatea tepe cu obraznicia caracteristica celui care nu crede ca poate fi tras la raspundere, ca totusi cred ca TREBUIE LUATI LA PALME nitel.
Mai nou mi s-a spus ca "in general garantia nu se da inapoi" !!!!!! Hah, am auzit-o si pe asta! Si n-o sa o las sa treaca. Chit ca ii pun doar pe drumuri si atat.
Multumesc pentru raspunsuri