avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... inregistrari contabile lichidare societate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

inregistrari contabile lichidare societate

pentru a depune balanta la registrul comertului soldurile trebuie sa fie toate 0. Mai am solduri la 371, 378, 4428, 455. Ce inregistrari fac pentru a inchide balanta?. va rog sa ma ajutati. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: marcelaxx , utilizator 05:08, 3 Aprilie 2012
Intr-o balanta nu trebuie sa fie toate soldurile "zero". Sunt conturi contabile care au sold final si-acesta devine sold initial in situatiile contabile si balanta urmatoare.
De exemplu soldul contului 371 reprezinta valoarea la pret de inregistrare a marfurilor existente in stoc la sfarsitul perioadei, adica sold final la 31 dec. Valoarea aceasta devine sold initial in balanta urmatoare. Marfa este si trebuie sa fie inregistrata in contabilitate. Numai daca se lichideaza stocul de marfa soldul devine "zero".
Scuze. Am uitat sa precizez. Societatea este in lichidare. La conturile 1012, 5311, 5121 am inteles ce trebuie sa fac, dar aici nu stiu cum trebuie procedat cu stocul de marfa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balanta su sold 0 la o firma radiata ciobanc ciobanc societatea a fost suspendata la 01 iunie 2009; de 3 luni ma chinui sa o radiez ;mi se cere balanta cu sold 0??? ce fac cu capitalul social (101) cu 117??,dar ... (vezi toată discuția)
Neplatitor tva devine platitor animis animis Buna ziua, Am o societate care trebuia sa devina platitoare de TVA din 01.11.2011 dar deoarece nu am observat la timp si am depus cu intarziere 010 am primit ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare elisa_rad2000 elisa_rad2000 buna seara. Doresc si eu o lamurire privind inregistrarile contabile referitoare la urmatorul caz: am o societate care in perioada 1ian-14 aprilie 2013 a fost ... (vezi toată discuția)