pentru a depune balanta la registrul comertului soldurile trebuie sa fie toate 0. Mai am solduri la 371, 378, 4428, 455. Ce inregistrari fac pentru a inchide balanta?. va rog sa ma ajutati. Multumesc anticipat
Intr-o balanta nu trebuie sa fie toate soldurile "zero". Sunt conturi contabile care au sold final si-acesta devine sold initial in situatiile contabile si balanta urmatoare.
De exemplu soldul contului 371 reprezinta valoarea la pret de inregistrare a marfurilor existente in stoc la sfarsitul perioadei, adica sold final la 31 dec. Valoarea aceasta devine sold initial in balanta urmatoare. Marfa este si trebuie sa fie inregistrata in contabilitate. Numai daca se lichideaza stocul de marfa soldul devine "zero".
Scuze. Am uitat sa precizez. Societatea este in lichidare. La conturile 1012, 5311, 5121 am inteles ce trebuie sa fac, dar aici nu stiu cum trebuie procedat cu stocul de marfa.
Tva la incasare
elisa_rad2000
buna seara. Doresc si eu o lamurire privind inregistrarile contabile referitoare la urmatorul caz: am o societate care in perioada 1ian-14 aprilie 2013 a fost ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-urilor acestora.