avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Ce facem cu diploma?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Ce facem cu diploma?

buna ziua ,am terminat in 2010, dreptul, dar nu m-am inscris nici la barou nici nu m-am angajat caci nu am gasit unde, vreau sa stiu daca am drept de semnatura sau nu, pot sa semnez actele pe care le semneaza un avocat sau un consilier? va rog sa imi raspundeti, mentionez ca am luat licenta
Deocamdata, nu puteti face nimic din ce ati intrebat.
Ca jurist, trebuie sa fiti angajata cu contract intr-o societate, fie de stat sau privata, iar ca avocat, trebuie sa promovati examenul de intrare in barou si sa fiti trecuta pe tablou la stagiari.
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
Marcel Mihalache, Avocat
Nu puteti.
Puteti fi mandatar in instanta (judecatorie) la fel ca orice alta persoana cu sau fara studii juridice si puteti semna orice document in calitate de persoana fizica.

Pentru a deveni avocat trebuie sa sustineti examenul de barou, sa parcurgeti stagiatura si sa deveniti avocat definitiv.

Puteti sa va angajati ca consilier juridic la societati comerciale, institutii, etc.

Legea Consilierilor juridici: [ link extern ]
Uniunea Colegiilor Consilierilor Juridici: [ link extern ]
va multumesc mult pentru raspunsuri , :">
Oricine poate infiinta firme, nu trebuie sa fi avocat sa faci asta.

Ganditi-va si la o cariera de mediator, este o profesie noua si sunt sanse sa creasca in urmatorii ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie baroul bucuresti Katypetre Katypetre Buna seara! Numele meu este Dumitru Gabriela,am terminat facultatea de Drept la Brasov in iunie 2006. In toamna acelui an am dat examen la Barou in Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Ce specializari juridice se pot exercita dupa facultate marciuc marciuc dupa absolvire ce poti deveni ca apoi sa dai la inm dupa 5 ani?pt examen de notari trebuie sa dai dupa 5 ani ?inafara de avocat ce mai poti fi?stagiatura se ... (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de consilier juridic Marius Radi Marius Radi Buna seara. Cu permisiunea dvs., as dori sa va abordez cu privire la urmatoarele aspecte. Mentionez de la inceput ca, nu am mai profesat in domeniul juridic, ... (vezi toată discuția)