avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL fara activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL fara activitate

Un prieten si-a facut un SRL in 2008.A zis ca fie si el patron.NU a facut niciodata nicio tranzactie,toate declaratiile lui sunt pe zero. NU a platit taxa forfetara care a fost acum vreo 2 ani.In prezent depune declaratiile pe zero si declaratie de inactivitate in fiecare an. INTREBARE: Statul o poate inchide pentru ca a depus cativa ani la rand declaratie de inactivitate si celelate declaratii pe zero sau trebuie sa faca el cerere de inchidere?Cam dupa cat timp se inchide automat o firma care NU FACE NIMIC?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:58, 5 Aprilie 2012
Societatea poate sa nu aiba activitate, nu exista impedimente atata timp cat sunt depuse declaratiile. Poate suspenda activitatea societatii.
Scopul infiintarii unei societati comerciale este sa realizeze activitate economica generatoare de profit. Daca societatea nu are activitate, nu isi atinge scopul pentru care a fost constituita. Mai mult de atat are de plata impozitul forfetar la care se adauga penalitati. O societate nu se "inchide" automat daca nu are activitate, "inchiderea" unei societati se face prin vointa celor care au constituit-o sau ca urmare a nerespectarii prevederilor legale (spre exemplu sediu expirat, mandat administratori expirat etc.).
Multumesc de raspuns.Stiu ca un SRL se poate inchide in situatiile date, in cazul de fata neindeplinirea scopului pentru care a fost creata.Problema este ca,neavand niciodata activitate, ea totusi, prin ordinul guvernantilor nostri,ea are DATORII ( IMPOZITUL FORFETAR).Pai de unde sa plateasca daca nu avut niciodata macar o factura incasata?Banuiesc,eu, ca nu poate cere inchiderea definitiva daca nu are forfetarul platit.(asta iese la cazierul fiscal).
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
dorelushu, utilizator
Nu, nu poate cere inchiderea societatii daca nu are impozitul forfetar achitat. Atata timp cat a optat pentru aceasta forma de impozitare, trebuia achitata. Chiar daca nu a avut activitate. Nu este "ordinul guvernantilor" obligatia de plata pe care prietenul Dvs. o avea, ci este neglijenta acestuia.
Toata lumea isi poate deschide o firma, important este cum e administrata, astfel incat ea sa fie generatoare de venituri si nu de cheltuieli. B-)
Este vorba despre impozitul forfetar obligatoriu de acum vreo 2-3 ani, nu de optiunea de impozitare.Ala care spunea ca daca nu ai o anumita cifra de afaceri platesti oricum minim 500 euro.

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar pentru firma infiintata in ianuarie 2009 LucianUdrea LucianUdrea Buna ziua, Am si eu o problema. In Ianuarie anul acesta am infiintat un SRL. Atunci eram inca student si nu stiam cu ce se mananca toata treaba cu SRL-ul in ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva, in curs de lichidare, declaratii nedepuse larysamat76 larysamat76 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi privitoare la un SRL. Starea societatii: inceput de lichidare 5ian.2006, procedura inaintata de DGFP Iasi, ... (vezi toată discuția)
Srl fara activitate PARTNERS CONSULTIG SRL PARTNERS CONSULTIG SRL Buna ziua, Am un SRL deschis din 2007 pe care nu am desfasurat nici un fel de activitate. Am depus declaratii in zero si declaratii pe proprie raspundere in ... (vezi toată discuția)