avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de indreptare eroare materiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de indreptare eroare materiala

Buna seara tuturor !

Am o "mica problema":
in dispozitivul unei sentinte civile definitive si irevocabile s-a strecurat uiuiuiu o eroare materiala pe care sotul meu nu a oobservat-o decat in momentul cand a solicitat la cadastru intabularea dreptului de proprietate.
A facut o cerere la instanta de judecata si , la comunicarea incheierii din camera de consiliu instanta a hotarat admiterea cererii "petentului... in contradictoriu cu intimatii....Cu apel in 15 zile de la comunicare "
Daca eroare apartine in totalitate a instantei de judecata , de ce trebuie sa mai fie termen de apel ?
Intimatii.....erau parati in cauza , iar sentinta este definitiva si irevocabila in favoarea sotului meu.
Este corect ca aceasta incheiere sa se comunice si intimatilor....?
Trebuie sa asteptam pana ajunge dovada comunicarii si cu acestia ?
Ei au dreptul la apel in aceasta situatie ?
Sentinta data initial este definitiva si irevocabila, apelul se refera numai la acea indreptare de eroare, nu la tot dispozitivul sentintei.
Este corect sa se comunice si paratilor intimati, pentru ca initial si ei au primit tot o sentinta gresit redactata si este normal sa fie si ei incunostintati de modificare.
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuirea (dupa recurs). spirit spirit Am castigat recursul, dar exista o contrarietate de decizii in apel si fond care ma determina sa ma gandesc la o urmatoare cale de atac. Va rog, daca are ... (vezi toată discuția)
omisiunea numelui unor reclamanti in dispozitivul sentintei civile urgent iolanda15 iolanda15 Va rog sa ma lamuriti ce se poate face in urmatoarea situatie. Sindicatul al carui membru sunt a promovat o actiune de recunoastere a unor drepturi ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune, drept de creanta ! Liliana_42 Liliana_42 Buna ziua. Va rog fumos lamuriti-ma in formularea unei hotarari. M-am judecat pentru partaj In Judecatorie si in Tribunal si acum dupa mai bine de o luna de la ... (vezi toată discuția)