avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am depus inscrisuri fara mentiunea ''conform cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am depus inscrisuri fara mentiunea ''conform cu originalul''. Cererea de chemare in judecata poate fi respinsa?

Daca am depus la un dosar prin care am contestat o plangere contraventionala niste inscrisuri pe care nu am scris "conform cu originalul", există pericolul ca sa mi se anuleze plângerea contravenţională? Pot fi sancţionat în vreun fel pentru aceasta omisiune? Am observat ca exista multe dosare in care partile depun inscrisuri fara a face menţiunea "conform cu originalul". Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 19:05, 7 Aprilie 2012
Orice inscris se depune la dosar in copie certificat de catre parte, asa cum prevede art.139Cpr.civ.
In multe spete inscrisurile sunt depuse in copii necertificate. Judecatorul va poate pune in vedere sa compliniti aceasta lipsa a certificarii fie din oficiu, fie la solicitarea partii adverse. La fel de bine poate sa nu va solicite nimeni sa semnati pentru conformitate si dosarul sa se judece. Depinde de practica instantei respective si de natura inscrisurilor. De respins pur si simplu cauza pentru ca la inregistrarea cererii nu ati semnat pentru conformitate inscrisurile depuse in probatiune nu se va respinge.
Nu se respinge dar se poate suspenda daca va pune in vedere sa le certificati si dvs. nu va conformati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar incomplet depus in instanta luciapopp luciapopp Buna ziua, Anul trecut ,am depus la tribunal cerere prin care chemam in instanta casa de pensii privind modul de calcul al pensiei. Am depus la dosar mai ... (vezi toată discuția)
Notificare la contestatie amenda auto Cornel Morar Cornel Morar 1. Am primit amenda contraventionala auto pentru oprire interzisa si lipsa documente. Cuantum amenda 840 lei. 2. Am depus contestatie la PV de contraventie in ... (vezi toată discuția)
Primul termen de judecata, citatie cu mentiunea "de a depune copie de pe inscrisuri..." Mihaela Gradinaru Mihaela Gradinaru Buna seara, Uite si dilema mea! Am inaintat la judecatorie o \"Plangere impotriva unui proces-verbal de contraventie\". Plangerea am depus-o in doua ... (vezi toată discuția)