avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

abuz de incredere

acum un an ,am dat imprumut 600 de euro la o persoana pe incredere........si nici in ziua de azi nu am primit nimic si pe langa nici nu mai vorbeste cu mine....ma evita mult....ce as putea face?daca ma duc si ii fac o plangere penala,as avea sanse sa-mi recuperez banii?va multumesc
Cel mai recent răspuns: giovi_mik , utilizator 20:01, 3 Aprilie 2012
Fara contract si fara martori nu aveti cum sa demonstrati ca ati dat banii, deci nu aveti cum sa ii recuperati daca persoana nu vrea sa ii dea inapoi.

Daca aveti macar un inceput de dovada scrisa puteti incerca sa recuperati suma printr-un proces civil (in pretentii).

Primul pas ar fi sa ii trimiteti o notificare in care sa ii solicitati restituirea sumei respective, altfel il veti actiona in justitie.
Poate rezolvati amiabil.

Daca nu sant acte nu aveti cum sa va recuperati banii intr un proces civil.Puteti incerca cu o plangere penala dar nu pe abuz de incredere cum sugerati dvstra , eventual pe inselaciune ,poate asa se sperie si va inapoiaza datoria,dar ar fi bine sa aveti si martori care sa va sustina plangerea.
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
martori am......nu e problema.....am 2 martori....si cum ar trebui sa procedez pana la urma?sa ma duc la politie sau ce trebie sa fac?mai dataliat daca se poate,va rog
giovi_mik a scris:

martori am......nu e problema.....am 2 martori....si cum ar trebui sa procedez pana la urma?sa ma duc la politie sau ce trebie sa fac?mai dataliat daca se poate,va rog

dar acte nu am nimic,iar intre timp un martor mi-a devenit sot(ne-am casatorit),cum procedez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen plangere penala pt. inselaciune Radu Palu Radu Palu Buna ziua! Am imprumutat niste bani cuiva acum un an. Promisiunea, fixata si in scris, a fost ca imi returneaza banii dupa o luna. Nefixat in scris insa ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati razz. razz. daca am dat o suma de bani fara nicio chitanta iar acesta refuza sa mii innapoieza pot sa-i mai recuperez? (vezi toată discuția)
2 probleme pe care le intimpin OVIFRO OVIFRO 1.cum pot afla daca stiu numele si prenumele si CNP unei persoane unde lucreaza(la ce firma e angajata) 2.daca am dat bani imprumut unei persoane si nu am ... (vezi toată discuția)