avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Am fost citat ca intervenient fortat, ce trebuie sa ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Am fost citat ca intervenient fortat, ce trebuie sa fac in instanta?

La data de 31.03.2011 sa produs un accident de circulatie usor in care am fost vinovat si am facut constatarea amiabila autoturismul pe care lam avariat fiind asigurat casco iar eu la carpatica.Dauna a fost acoperita de omniasig asiguratorul pagubitului conform intelegerii amiabile insa asiguratorul meu al vinovatului respectiv carpatica nu a despagubit total valoarea reparatiilor din aceasta rezultand chemarea in judecata a asiguratorului meu al vinovatului carpatica de catre omniasig asigurator pagubit cel care a aprobat reparatia.INTREBAREA MEA ESTE DACA SUNT OBLIGAT SA MA DUC LA JUDECATA SI CE URMARI AR PUTEA SA AIBA ASUPRA MEA DECIZIA JUDECATORULUI AVAND IN VEDERE CA NU EU SUNT PRACTIC DAT IN JUDECATA CI ASIGURATORII INTRE EI SE JUDECA?
Cel mai recent răspuns: amaliap , utilizator 15:31, 4 Aprilie 2012
V-au citat deoarece legea obliga instanta sa va introduca in cauza ca intervenient fortat. Mergeti in instanta si raspundeti prezent la apel. In majoritatea cazurilor judecatorul va va comunica ca nu trebuie sa mai veniti la urmatorul termen. Succes!
fiind INTERVENIENT legea va obliga sa timbrati la valoarea la care reclamantul a timbrat sau mai putin.. nu stiu cat sa va spun
Intervenientul fortat nu timbreaza.
Buna ziua. Si eu am aceeasi problema. La mine e ACTIUNE IN REGRES cu citarea obligatorie a intervenientului fortat (adica eu) deoarcece parata (firma de asigurari la care sunt eu) nu s-a prezentat la conciliere si nu a formulat obiectiuni cu privire la suma care o solicita reclamantul. Trebuie sa trimit o intampinare cu 5 zile inainte de term stabil pt judecata, si in caz de neprezentare, un inscris. CU COPIE ACTIUNE + INSCRISURI. Problema e ca sunt chemata in instanta in Judecatoria Buftea iar eu sunt din Cj. Am facut constatare amiabila cu domnul pe care l-am lovit. Am citit pe forumuri ca este posibilitatea ca firma mea de asigurari sa puna problema accidentului sub influenta alcoolului sau mai stiu eu ce(Doamne fereste), si de aceea e bn sa merg personal in instanta sa confirm accidentul. ce trebuie sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovat intr-un accident auto, asigurare rca la carpatica, sunt chemat in instanta de omniasig, firma asiguratoare a celuilalt sofer free68world free68world Acum 2 ani am fost implicat intr-un accident auto in care am fost considerat vinovat. Am incheiat constatare amiabila de accident, i-am dat polita ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat antares2012 antares2012 am fost citata in calitate de intervenient fortat intr-un proces intre Omniasig si Carpatica...daca poate cineva sa-mi spuna ce presupune aceasta si ce ... (vezi toată discuția)
Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)