avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... renuntare la asociere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

renuntare la asociere

buna ziua,
sunt asociat cu cineva intr-o firma , si vreau sa ies din afacere.
ce trebuie sa fac? ce pasi trebuie sa urmez?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:38, 9 Aprilie 2012
Sunt doua cai: printr-o hotarare prin care ii cesionati la intelegere partile sociale asociatului sau unei terte persoane cu care asociatul sa fie de acord; daca nu va intelegeti doar printr-o actiune in instanta prin care va cereti retragerea din societate in conditiile art. 226 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata.
nu se pune problema neintelegerii.... am discutat si e ok.
ceea ce ma intereseaza este Ș care sunt pasii? unde anume trebuie sa merg?
Actele le puteti intocmi la un avocat, notar sau la serviciul de asistenta juridica din cadrul registrului comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare sau donatie de actiuni? andra.dobre andra.dobre Buna ziua, sunt asociat intr-un SRL cu 10%. Vreau sa scap de partea mea de actiuni si sa ies neaparat din firma. Intrebarea mea este : ce modalitate este mai ... (vezi toată discuția)
Asociati intr-o societate comerciala crysfresh crysfresh Buna ziua.Sant asociat intr-o societate comercial compusa din 3 persoane.Detin 15% in timp ce a doua persoana deetine35%,iar ceea de a treia 50%care este si ... (vezi toată discuția)
Probleme privind o cesiune angelmugler angelmugler Persoana pentru care am lucrat a preluat o firma prin cesiune de la un partener de afaceri, aceasta urmand a fi pe numele meu si al fiului lui, 50%-50%, ... (vezi toată discuția)