avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit cum obtin 2%ptr un copil autist?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

cum obtin 2%ptr un copil autist?

Buna,am un baiat autist,grad grav de handicap,la unele centre de terapie mi sa spus ca e prea mare,are 10ani,si nu prea le convine ca voi plati cu cei 2%din impozit,vor cu banii jos.Pot sa-mi deschid un pfa sau un ong ptr strangeri de fonduri?Care sunt pasii?Ce acte imi trebuie si cat dureaza?Mai este putin pana pe 15mai,trebuie sa deschid si sa strang si declaratiile.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:05, 17 Aprilie 2012
Interesanta discutia. Astept cu nerabdare raspunsul. Ceea ce veti raspunde este valabil si in cazul unei persoane autiste de 26 ani?
Pentru a putea strange bani (2% din impozitul pe veniturile din salarii si alte venituri) de la persoanele salariate care pot folosi formularul 230 sau alte persoane ce obtin venituri din activitati independente pe declaratia 200, trebuie sa aveti infiintat un ong.
Legislatia ce reglementeaza domeniul o puteti consulta la adresa [ link extern ]
Tot pe un ong puteti atrage si sponsorizari de la societati comerciale.
Cu banii stransi puteti acoperi respectivele cheltuieli medicale indiferent de varsta persoanelor in cauza. Daca e vorba de un minor, banii ii va prelua de la ong parintele.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2012
george-neagu, moderator
Multumesc ptr raspuns,dar mai am timp sa deschid un ong pana pe 15mai?Trebuie sa depun declaratiile la timp ptr noul ong.Daca apelez la un avocat se rezolva mai repede?Oare cat ma costa?Va rog ...dati-mi un raspuns.
Buna ziua,

Sincer nu stiu cat dureaza infiintarea unui ONG, dar mi-as dori sa reusiti in timp util. In cazul in care reusiti, va rog sa contati pe cei 2% de la mine si de la cativa colegi din firma unde lucrez. Tinem legatura!

Bafta!:)
Multumesc mult,ptr tot,dar anul acesta e prea tarziu.La anul sper ca voi reusi.Multa sanatate tuturor,si da,tinem legatura.

Alte discuții în legătură

Asociatie sau firma? iulica2011 iulica2011 Exista vreun tip de asociatie in care profitul realizat poate fi distribuit membrilor,sau pentru asta este necesar sa infiintezi o firma? Va multumesc!!! (vezi toată discuția)
Infiintare ong pentru strangere de fonduri andrewpopescu andrewpopescu Sunt tatal unui baietel de 3 ani diagnosticat cu o tulburare din spectrul autist. Doresc sa infiintez un ONG (sper ca nu gresesc) prin care sa pot colecta ... (vezi toată discuția)
Functionare asociatii nonprofit carmenssilva carmenssilva Vreau sa infiintez impreuna cu doua prietene o asociatie nonprofit pentru a ajuta la ameliorarea situatiei unor cazuri sociale din zona. Cum se procedeada cu ... (vezi toată discuția)