avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

Va salut cu respect ! :)
In anul 2010 am vandut un autoturism prin contract de vanzare-cumparare,am radiat-o de la fisc iar obligatia cumparatorului era ca in termen de 30 de zile sa o inmatriculeze pe numele sau.Tin sa precizez ca am pierdut legatura cu noul propietar,iar astazi 03.04.2012 am primit o
surpriza :)) amenda pe numele meu pt rovinieta din data 7.11.2011,asta inseamna ca masina nu a fost inmatriculata nici pana in prezent.
Cum trebuie sa procedez pt a evita amenda deoarece masina nu-mi mai apartine. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
mrbodo, utilizator
Cel mai recent răspuns: mrbodo , utilizator 21:04, 3 Aprilie 2012
Din pacate, apar tot mai multe situatii de acest gen...formulati o plangere impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei in termenul legal de 15 zile de la comunicare la instanta pe raza careia a fost constatata fapta si solicitati anularea procesului-verbal si a amenzii aplicate pe motiv ca masina nu va mai apartine, urmand a face dovada in acest sens; plangerea urmeaza sa o intemeiati pe prevederile OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiei (cu modificarile si completarile ulterioare); sunteti scutit de plata taxei de timbru. Mult succes!
Multumesc pt raspuns Stan Petru-Radu , alta solutie exista ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta acn acn Bună ziua, Am o nelămurire și va rog mult sa ma ajutați. În 2011 am vândut o mașină pe care nu am radiat o de la politie, doar de la Fisc. Anul ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi, va rog?! cosminwon cosminwon Am primit o amenda de la cnadnr ptr rovinieta, la o masina vanduta acum 4 luni. Ma puteti invata, va rog, ce sa scriu in cererea de contestare(sau cum se ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta primita dupa 6 luni de la savarsirea faptei radw radw Buna ziua. Astazi am primit acasa o amenda pentru faptul ca am circulat fara rovinieta pe drumurile publice(Autostrada A1, Km 74+400) in data de ... (vezi toată discuția)