Bună ziua,
Am o nelămurire și va rog mult sa ma ajutați.
În 2011 am vândut o mașină pe care nu am radiat o de la politie, doar de la Fisc.
Anul trecut în noiembrie mi a venit prima amenda pt neplătirea taxei de drum. As fi făcut contestatie dar când am primit plicul acasă nu ma mai încadrăm în cele 15 zile.
În ian 2018 pe data de 3 am fost și la politie și am scos o de pe numele meu.
Dar ghinionul naibii este ca mai primesc o amenda de data aceasta pt rovinieta cu data de 16.01.2018 .
De ce a mai fost emisa o amenda pe numele meu deoarece eu fusesem deja în 3 ian la politie?
Ce am de făcut? Data de plic este 8 feb deci m as încadra pt contestatie. Dar pe raza cărei jurisdicții ma adresez? Eu locuiesc în Constanța.
Va mulțumesc anticipat
In conformitate cu dispozitiile OG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a
tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, prin derogare de la dispoziţiile OG nr. 2/2001, în cazul contravenienţilor cu domiciliul sau sediul în România, plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei se introduce la judecătoria pe raza teritorială a căreia contravenientul domiciliază sau îşi are sediul.
Atata timp cat cumparatorul nu isi inmatriculeaza masina pe numele sau, dvs. figurati in continuare in evidentele autoritatilor, motiv pentru care este recomandabil sa remediati aceasta situatie pentru a evita orice alte neplaceri.
Motivul pentru care ati primit si in 2018 amenda pe numele dv este acela ca nu se actualizeaza baza de date in termen util
Dispozitia in vigoare prevede ca pentru indepartarea situatiilor neplacute exact cea cu care va confruntati dv,vanzatorul sa comunice oficial atat la SPR evidenta auto cat si la CNADNR ca la dataX a avut loc vanzarea vehiculului cu numar inmatriculare Y si date de identificare Z
Daca va aflati in termen puteti sa formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Succes !
Buna ziua!
Deci la politie rutiera nu ar trebui sa mai merg pt ca ei nu actualizeaza datele in timp util ,cu toate ca acolo am depus toate documentele justificative care demonstreaza ca eu nu mai am masina din 2001 1 ?
Amenda este data in data de 16.01.2018 , asa scrie in procesul verbal , iar data cand a ajuns la mine , data de pe fata plicului este 01.02.2018 iar pe spatele plicului este data de 08.02.2018
Care data este cea de la care curge scadenta pt a depune plangerea si cele 15 zile includ si sambetele si duminicile ?