avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Somatie de plata???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Somatie de plata???

Buna ziua...sunt nou pe forum si indraznesc sa va cer un sfat....
Sunt administrator al unei firme si anul trecut am cumparat de la o firma un chiosc pt. activ firmei mele....cu suma de 14.000 ron...Chioscul era neutilizabil asa ca l-am dus inapoi la ei si ne-am inteles sa imi dea banii inapoi, insa am fost dus cu vorba,,,
In februarie 2008, exasperat i-am facut notificare prin executor sa imi plateasca intr-o saptamana si daca nu sa vina la conciliere...Evident nu a platit, dar a venit la conciliere.....
La conciliere m-am prezentat eu, care sunt administratorul firmei mele si un domn, care este sotul administratorei firmei vanzatoare, angajat al firmei repective, in calitate de reprezentant....
Am facut un proces verbal de conciliere prin care eu ma obligam sa ii las in proprietate chioscul atunci, iar el urma sa imi plateasca cate 2000 lei lunar pana in noriembrie 2008, socotind in plus, astfel si niste dobanzi-penalizari de intarziere de restituire a sumei mele. Bineinteles ca nu s-a platit nimic.....iar acum imi spune ca el oricum nu are putere de decizie pt. ca e doar angajat, sotia lui fiind administrator si, deci nu are el, putere de decizie si ca nu pot sa fac nimic cu procesul verbal de conciliere....
Avocatul meu m-a sfatuit sa ii facem somatie de plata, in baza procesul verbal de conciliere.....va rog sa ma ajutati cu sfaturi....Avand in vedere ca el este doar angajat si sotia lui este administrator, iar procesul verbal de concilliere e semnat de el......am vreo sansa sa imi recuperez banii prin somatie de plata???????
va multumesc anticipat????
Incercati nu aveti nimic de pierdut.
In cazul somatiei de plata nu este necesara concilierea prealabila.
florinturlete a scris:

Incercati nu aveti nimic de pierdut.

multumesc pt. raspuns, dar am ce sa pierd...timpul.....si bani....(alti bani)....in cazul in care procesul verbal se constata ca nu reprezinta un act emis de care firma care mi-a vandut chioscul, pt. respectivul era doar un angajat.....
Ajutati-ma cu un sfat.....un gasesc sa citesc despre o problema ca a mea?????

Data post: Vineri, 28 Noiembrie 2008, 00:06

timi a scris:
In cazul somatiei de plata nu este necesara concilierea prealabila.

Este adevarat....insa am uitat sa precizez ca eu am cumparat acel chiosc ....fara sa inchei un contract prealabil....discutia a fost mai mult telefonica.....eu am platit acel chiosc prin ordin de plata....fara sa specific ce reprezinta ( am avut incredere)....si pe baza acelui OP i-am facut notificare si conciliere.....si astfel, prin incheierea procesului verbal de conciliere am mentionat in el....ce reprezinta banii....totul...insa cel care l-a semnat este angajat al firmei, si sotia lui este administrator.....de aceea mi-a spus el acum ca oricum nu am ce sa-i fac pt. ca el, desi a semnat concilierea....nu are putere de decizie.....
Ce credeti???
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
In aceasta situatie trebuie sa pierdeti ceva, ori timp, ori bani. Daca introduceti somatie de plata economisiti bani(pentru ca nu platiti taxa timbru la valoare) si piedeti timp pentru ca sunteti subtire la probe si este posibil sa vi se respinga cererea.
Megeti pe dreptul comun, plati taxa de timbru si singur avantaj este faptul ca puteti cema la interogatoriu Administratorul debitoarei. Dar daca aceasta nu recunoaste, ce va faceti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata cheltuieli intretinere-chirias un_kopill un_kopill buna! am o garsoniera care a fost inchiriata cuiva.Respectiva persoana s-a mutat, dar cheltuielile nu le-a platit, spunand ca nu are bani, dar mi-a dat o ... (vezi toată discuția)
Conciliere si somatie de plata Andrei T Andrei T Am trimis unei firme debitoare o notificare prin care solicitam prezentarea la concilere. Plicul a fost trimis cu AR la firma debitoare dar aceasta a refuzat ... (vezi toată discuția)
Conciliere dubioasa flaviana flaviana Am stabilit intr-o conciliere cu debitoarea ca sunt de acord sa-mi plateasca debitul in 15 zile de la executarea hotararii care se va pronunta intr-un alt ... (vezi toată discuția)