avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune administrativa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune administrativa

Buna seara,
Doresc sa stiu daca este diferenta intre " sanctiunea administrativa" si " sanctiune disciplinara - avertisment scris".
Pentru ocuparea unui anumit post unul dintre criterii este: lipsa sanctiunilor administrative timp de 2 ani. Am primit anul trecut un " avertisment scris". Este un impediment?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adela65 , utilizator 19:59, 3 Aprilie 2012
Sanctiunea administrativa este o sanctiune pecuniara, o amenda, aplicata pentru incalcarea unor reguli. Sanctiunea disciplinara este o sanctiune aplicata pentru incalcarea unor reguli care izvorasc dintr-un raport contractual de munca.
Multumesc, am inteles ca sunt doua lucruri diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disciplina muncii cico2cico cico2cico Lucrez într-un restaurant și contractul meu este de ajutor ospătar. În urma unei plângeri verbale de la clienți am fost sancționat cu avertisment ... (vezi toată discuția)
Concediere victoriag victoriag Am fost concediata in urma unui singur,,AVERTISMENT SCRIS,, am sanse sa castig procesul? Cat m/ar costa sa fiu reprezentata la proces?:( (vezi toată discuția)
Desfintare post Ramona24 Ramona24 Pot sa desfintez un post al unui angajat care a fost sanctionat disciplinar pentru absente nemotivate?contravine normelor legale in vigoare? (vezi toată discuția)