avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare teren

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste urmatorul subiect:

In urma decesului parintilor, unul din frati a sustras documente din apartamentul parintilor nostrii. Printre actele sustrase s-a aflat si un document de vanzare-cumparare al unui teren. La succesiune fratele nu a adus si acest document. De curand, a recunoscut ca este in posesia actului, insa conform spuselor lui terenul ar fi fost luat si vandut de o ruda de-a mamei. Actul de posesie al terenului este unul de mana (foarte vechi), in care sunt specificate : locatia terenului, vanzatorii si cumparatorii, precum si pretul vanzarii (chitante de mana).

As mai putea recupera in vreun fel prejudiciu? Cum?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: emilia-gabriela , utilizator 22:15, 4 Aprilie 2012
Afirmatiile dvs sunt in parte contradictorii
Initial declarati "fratele a recunoscut ca este in posesia actului "dar ca "terenul ar fi fost luat si vandut de o ruda a mamei"
Daca instrainarea terenului a fost realizata de catre ruda mamei care detinea calitatea de proprietar,nu puteti ridica pretentii asupra acestuia,proprietarul fiind liber sa dispuna dupa bunul plac si interes de bunurile proprietate personala
In situatia in care terenul ar fi fost vandut de catre o ruda a mamei firesc se pune intrebarea cum a mai ramas actul de posesia al terenului in detentia ex proprietarului?
In temeiul disp art 41 din L nr 7/1996
Orice persoana poate cerceta cartea funciara si celelalte evidente care alcatuiesc registrul cadastral de publicitate imobiliara

Contactati personal OCPI responsabil si solicitati detalii referitoare la statul terenului
Ruda care si-a insusit terenul a ocupat o functie influenta (primar) si de aici si jongleria acestuia cu vanzarea.
In actul de vanzare-cumparare proprietarii terenului erau parintii nostrii, am uitat sa mentionez asta!

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste urmatorul subiect:

In urma decesului parintilor, unul din frati a sustras documente din apartamentul parintilor nostrii. Printre actele sustrase s-a aflat si un document de vanzare-cumparare al unui teren. La succesiune fratele nu a adus si acest document. De curand, a recunoscut ca este in posesia actului, insa conform spuselor lui terenul ar fi fost luat si vandut de o ruda de-a mamei. Actul de posesie al terenului este unul de mana (foarte vechi), in care sunt specificate : locatia terenului, vanzatorii si cumparatorii, precum si pretul vanzarii (chitante de mana).

As mai putea recupera in vreun fel prejudiciu? Cum?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu probleme petepete petepete Buna ziua, Ca raspuns pentru problema pe care am sa o expun mai jos , rog din suflet parerea unui consultan juridic. Multumesc ! Provin ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui imobil dobandit prin mostenire. lore60 lore60 Buna seara! Niste sfaturi ,daca se poate. Fratele meu a cumparat o casa + ceva teren de la o persoana care a dobandit-o prin mostenire de la parinti(tatal ... (vezi toată discuția)
Vanzator ; cumparator; ce si cat plateste ? Daxx Daxx Salut! Problema: In vanzara unui teren, [partaj nefacut], presat de frati [ pt.o tranzactie mai rapida] am facut o intelegere cu cumparatorul sa ii vand si eu ... (vezi toată discuția)