Buna seara.
Viitoarea mea sotie detine un teren pe care urmeaza sa facem o casa. In momentul in care va avea loc casatoria, casa respectiva va fi terminata doar la rosu. Intrebarea mea este: Dupa casatorie, daca am sa particip si eu la finisarea constructiei, in cazul unei despartiri sau in cazul decesului sotiei, o sa pot fi scos din casa, sau o sa am parte din locuinta respectiva?
Va multumesc
Proprietarul terenului devine si proprietarul constructiei ceea ce insemana ca veti avea probleme.
Variante pot exista dar trebuie sa le stiti pe toate.
Este recomandabil sa va informati mai inainte de a face ceva ce se poate repara cu cheltuieli foarte mari ulterior.
Cred ca in scris este greu sa intelegeti toate detaliile juridice, mai ales ca este necesar un contract pe care nu cred ca v-ati pricepe sa il concepeti..
Se spune ca discutiile verbale ajuta mai bine la intelegerea unei situatii.
Cautati sa purtati discutii verbale pe acest aspect.
In cazul unui divort, sotia va avea in proprietate terenul si dvs. parte din imobil, in functie de cat at contribuit.
În caz de deces al sotiei, dvs. mosteniti 1/2 din teren (daca nu are copii ci doar frati si parinti in viata) si dvs. veti avea 3/4 din imobil.
Puteti decide ca terenul sa devina bun comun de la momentul casatoriei, la fel si imobilul daca incheiati o Conventie Matrimoniala ( asemanator cu un contract prenuptial) in care sa alegeti regimul matrimonial al comunitatii conventionale.
In cazul in care eu pe viitor primesc o mostenire, pe care o sa o valorific si o sa o investesc in aceasta locuinta, care este modalitatea prin care aceasta investitie va fi luata in considerare in cazul unui divot sau a unui deces? Ma gandesc la acest lucru deoarece viitoarea mea sotie are un copil dintr-o casatorie anterioara, si nu vreau sa raman fara nimic in cazul in care ea va deceda inaintea mea.