avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Faptuitorul nu vrea sa imi dea copie dupa RCA!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Faptuitorul nu vrea sa imi dea copie dupa RCA!

buna ziua in data de 30.03.2012 am avut accident mergeam pe drum cu prioritate si inculpatul a iesit de pe drum cu cedeaza si intrat in el bun am cazut in prima instanta la amiabila dar dupa 2 zile persoana respectiva sa sucit si cica ar cunoste ea pe cineava care lucreaza la o firma de asigurari si stie el sa fac in asa fel incat sa reparam amdoua masinile pe eRCA-urile fiecaruia cea ce mie nu mia convenit si am mers la politie am dat declaratie. Bun ei sau dus mai tarziu sa dea si ei declaratie astazi am fost pan la sediu plitiei sa vad daca sa solutionat totul se rezolvase dar persoana respectiva nu a lasat copie de pe RCA...Acum eu asi vrea sa stiu dac pot sa merg la asigurator sa deschid dosar de constatare fara copie de pe RCA doar cu PV de la politie ca sa nu dau in judecata pe persoan respectiva deoarece am inteles ca este cam complicat si se pierde mult timp va rog sa ma ajutati

scuzati pt greselilie ortografice ms
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 08:32, 4 Aprilie 2012
daca cunoasteti asiguratorul rca se poate deschide dosarul indicind acestuia datele soferului si ale masinii. in plus, puteti gasi rca cautind in baza de date cedam de pe internet.
Cred ca notiunea de inculpat este improprie.
Sa spunem ca persoana vinovata poate fi trasa la raspundere in conditiile in care ati completat si semnat formularele de intelegere amiabila.
Daca aveti datele faptuitorului mergeti la Politie si solicitati identficarea asiguratorului autovehiculului.
Se poate sa nu fi avut asigurare valabila la data incidentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia rutiera oceanu andrei oceanu andrei in urma cu o luna am avut un accident cu cineva care a uitat sa acorde prioritate...am fost la politie si ne-au indrumat spre amiabila...dupa acea intelegere ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca - vinovatul se declara nevinovat gygy83 gygy83 Buna ziua, Acum 10 zile, un individ m-a lovit in trafic. Merg la politie, unde individul este declarat vinovat si i se intocmeste proces verbal, in care ... (vezi toată discuția)
Polita rca neprimita, ce este de facut? nicoletacialacu nicoletacialacu Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie prima data, din acest motiv va cer si parerea. Am un contract de leasing la Unicredit Leasing, de curand mi-a expirat ... (vezi toată discuția)