avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Imi pot suspenda raportul de serviciu pentru o ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Imi pot suspenda raportul de serviciu pentru o perioada si sa lucrez la o societate privata?

sunt functionar public, am o profesie care imi place, problema este ca am un salariu f. mic si nu ma mai pot descurca cu banii. Imi pot suspenda raportul de serviciu ptr. o perioada si sa incerc sa lucrez la o societate privata, pana depasesc problemele prin care trec ? Multumesc ptr.raspuns.
Cel mai recent răspuns: niik , utilizator 11:50, 27 Octombrie 2017
Si pe perioada suspendarii raportului de serviciu persoana respectiva are calitatea de functionar public ... prin urmare, se poate interpreta si in acest sens prevederile legislatiei in materie ..
multumesc mult . Apreciez faptul ca aici ma simt ca intr-o familie. Am de gand sa nu iau nicio hotarare pana nu imi lamuresc clar situatia. Am nevoie de alte pareri , intrucat data fiind situatia dificila in care ma aflu m-ar putea face sa fiu subiectiva si sa iau o hotarare gresita. O sa incerc sa-mi gasesc de lucru ceva online, pote sunt norocoasa.
On-line sau altfel, situatia privind incompatibilitatile fata de functia publica sunt aceleasi. Ganditi-va ca cel care va plateste pentru ceea ce prestati, o face in baza unor documente care ajung a fi declarate (evident, daca nu faceti o munca la negru). Si puteti avea surpriza ca la final de an sa va treziti ca cel care v-a platit a depus declaratii pentru dvs., iar dvs. nu va declarati veniturile, ceea ce duce iarasi la probleme... Anyway, bafta!
Dar nu concep munca la negru. Ma gandesc sa desfasor o activitate care sa se preteze si sa nu-mi afecteze raportul meu de serviciu. Multumesc mult oricum. Discutiile sunt constructive.
maria_mer a scris:

multumesc freelis, problema este ca sunt pusa in imposibilitatea de a proceda asa; ca sa pot lucra pe postul despre care cred ca pot obtine venituri mai mari si in felul acesta sa-mi acopar parte din datorii, ar trebui sa parasesc orasul in care detin functia publica. Este singura posibilitate pe care o am acum.

Alte discuții în legătură

L188 - suspendarea contractului de munca pt functionari publici antara antara Buna ziua, Sunt functionar public si as dori sa stiu daca pot sa-mi suspend contractul de munca pe o perioada de 1 an, din motive personale si daca in acesta ... (vezi toată discuția)
Suspendare raport de serviciu-interes personal legitim alexandru andra alexandru andra Conform art.95 alin 2 din legea 188/1999 doresc sa suspend raportul de serviciu din institutie, pentru interes personal legitim(propunere de a lucra o perioada ... (vezi toată discuția)
Suspendare raport de serviciu ca si functionar public crisdeni crisdeni Buna ziua, sunt functionar public in functie de executie, in administratia publica centrala mai exact la un minister, si as dori sa ma suspend din motive ... (vezi toată discuția)