avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cand voi primi daunele morale?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cand voi primi daunele morale?

In urma unui proces penal in care am fost victima si s-a terminat pe 2 aprilie 2012 instanta a hotarat sa primesc daune morale. In cat timp infractorul este obligat de lege sa-mi dea banii ca despagubire? mentionez ca este definitiv si irevocabil/
Inculpatul executa o pedeapsa privativa de libertate?
inculpatul a primit 3 ani cu suspendare
Plata daunelor morale si materiale este facuta in mod benevol , fie prin executare silita.

Dreptul de a dobandi sumele de bani care reprezinta acoperirea prejudiciului cauzat este unul prescriptibil, termenul general de trei ani curge de la data cand hotararea judecatoreasca este definitiva .

inculpatul este in varsta de 21 ani si nu are nimic pe numele lui, locuieste la parinti. Cum pot primi banii daca merg cu un executorul la poarta lor?
Buna ziua,

Daca nu are nimic pe numele lui nici cu executorul nu-i veti putea lua nimic.

Alte discuții în legătură

Crima proces in curs C.Fabyola C.Fabyola reformulez intrebarea Sotul meu a fost ucis ( omor deosebit de grav) intrebarea mea e,am cerut despagubiri ( cheltuieli de imormantare de judecata si daune ... (vezi toată discuția)
Danu morale în caz de ucidere din culpã dinata dinata am un prieten a cărui tată a fost victima unui accident de circulaţie, în urma căruia si-a pierdut viata.Ne interesează în cazul unui eventual proces ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate de plata daune morale, consecinte de natura penala adelinaromina adelinaromina Buna ziua. Sotul meu a fost parte civila in procesul in care se judeca condamnarea ucigasului tatalui sau. In proces el a cerut daune morale.Procesul s-a ... (vezi toată discuția)