avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cladire-bunuri imobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cladire-bunuri imobile

Daca in declaratia privind dezbatere succesiunii ,anexa 24 deliberata de primarie ,mostenitorul declarala capitolul ,,Cladiri" ca este supusa dezbaterii mostenirii o casa, aceasta nu inseamna ca de fapt defunctul a avut in proprietatea sa o casa?

Dar daca nu s-a putut dezbate succesiunea pentru ca nu poate prezenta dovezi minime de proprietate si mostenitorul introduce o actiune in constatarea uzucapiunii pentru care iar nu poate aduce dovezi, in afara de acea declaratie , inseamna ca declaratia a fost facutade mostenitor in fals,intrucat nu avea proprietate ladata declaratiei si nici nu are in prezent din moment ce actiunea i-a fost respinsa pentru lipsa calitatii ca;iattii active a reclamantului?

Deci in concluzie la data declaratiei trebuia sa fie proprietar pe casa defunctul ,adica pe bunul imobil care este casa trebuias sa detina acte de proprietate?
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 22:17, 4 Aprilie 2012
Declaratia mostenitorului potrivit careia ar exista un imobil in patrimoniul defunctului trebuie intarita cu dovada dreptului de proprietate.

In lipsa acestei dovezi, imobilul nu poate fi inclus in masa succesorala. Atata tot. Nu-l va pedepsi nimeni pe mostenitor pentru fals in declaratii, atata vreme cat declaratia, prin ea in sine, nu poate produce consecinte juridice iar ea a fost data cu credinta ferma a mostenitorului privind existenta dreptului de proprietate al defunctului asupra respectivului imobil.
Tocmai asta este ca a fost data la 11 ani de la deces cu intentia clara de aproduce efecte juridice adica de a dovedi ca parintele sau a locuit la adresa respectiva darnu sub nume de proprietar ci ca locatar(chirias) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa 24 leusan leusan 1) In anexa 24 cel ce o solicita este obligat sa declarae toti mostenitorii defunctului? 2) declararea ca defunctul a avut avere o casa nu inseamna ca ... (vezi toată discuția)
Cum devin proprietar pe terenul unde am casa amplasata? sinad sinad Buna ziua! Vin la dvs. cu o mare rugaminte si daca se poate sa imi raspundeti. Eu si fratele meu suntem mostenitori ai tatalui meu care a murit in urma cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. armenealina armenealina tatal meu sta in casa parinteasca de 20 ani fara acte de proprietate.dupa 20 ani cei 4 frati ai sai vor mostenire.tatal meu nu a mai platit impozitul la ... (vezi toată discuția)