tatal meu sta in casa parinteasca de 20 ani fara acte de proprietate.dupa 20 ani cei 4 frati ai sai vor mostenire.tatal meu nu a mai platit impozitul la primarie de apox 10 ani.ce i se poate intampla daca nu il plateste ,si ce beneficii are el dupa 20 ani de stat acolo? multumesc
folositi, atunci cand aveti nelamuriri, cu incredere functia search din acest forum si veti da peste o sumedenie de spete asemanatoare, daca nu identice cu a dvs, explicate foarte bine de oameni foarte competenti.
tatal dvs poate invoca dobandirea acestui imobil prin stapanirea lui continua si netulburata timp de 20 de ani. pentru acest fapt el ar trebui sa poata dovedi o posesie a bunului continua, neviciata (care nu este afectata de vicii de consimtamant, violenta, eroare ..) publica si de buna credinta. o alta conditie ar fi existenta unui just titlu, a unui act care aparent ii poate lasa impresia tatalui ca stapaneste conform acestuia imobilul. pentru ca acest act nu exista tatal dvs ar putea invoca uzucapiunea in fata unei instante prin demonstrarea faptului ca a platit impozitele (plata pe primii 10 ani din cei 20 ajuta) , prin declaratii ale vecinilor care au avut cunostinta de posesia respectiva, sau prin orice alte dovezi care sa ateste faptul ca tatal dvs s-a comportat ca un proprietar.
Nu spun ca un judecator va va da castig de cauza in mod cert dar aveti posibiltatea sa incercati.
In lipsa just titlului, tatal ar putea invoca abia peste 10 ani (de posesie conform conditiilor anterioare) uzucapiunea de 30 de ani .
va rog din suflet dak puteti sa ma ajutati cu un raspuns cat mai repede.e vorba despre aceeasi problema:acum cei 4 frati au gasit un cumparator pt casa si pt pamant.se poate sa-l vanda dak tatal meu nu este de acord
Uzucapiunea de 10 ani
Soffia
Buna ziua,
În cazul unui imobil a cărui proprietar a decedat de peste 10 ani, în tot acest timp avand in vedere ca acesta nu a detinut mostenitori, toate ... (vezi toată discuția)