avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua.

tatal meu sta in casa parinteasca de 20 ani fara acte de proprietate.dupa 20 ani cei 4 frati ai sai vor mostenire.tatal meu nu a mai platit impozitul la primarie de apox 10 ani.ce i se poate intampla daca nu il plateste ,si ce beneficii are el dupa 20 ani de stat acolo? multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 15:19, 8 Decembrie 2011
imobilul nu se poate vinde decat dupa ce se deschide carte funciara. nu se poate deschide carte funciara decat atunci cand exista un act de proprietate. nu exista un act de proprietatea pana nu se dezbate mostenirea. nu se dezbate mostenirea fara tatal dvs. in concluzie fratii nu pot vinde fara tata intreaga casa. ei ar putea vinde in cel mai bun caz, drepturile lor succesorale asupra imobilului, dar este greu de crezut ca vor gasi un cumparator pentru 4/5 din imobil, cota care nici macar nu este individualizata pana la dezbaterea succesiunii.
ce ar putea sa faca tatal dvs pentru a fi linistit este o declaratie de acceptarea a succesiunii dupa parintii dvs. (subsemnatul, declar ca am acceptat in mod tacit prin preluare de bunuri la data decesului succesiunea dupa defuncta mea mama .... si dupa defunctul meu tata. ...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune, pot beneficia? destrugs destrugs Buna ziua. Am dobandit in anul 2001 5/8 dintr-un teren intraviran prin act de vanzare cumparare incheiat cu socrul meu si cu mama acestuia. Celelalte 3/8 sunt ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 10 ani Soffia Soffia Buna ziua, În cazul unui imobil a cărui proprietar a decedat de peste 10 ani, în tot acest timp avand in vedere ca acesta nu a detinut mostenitori, toate ... (vezi toată discuția)
Mostenire !!! ContSters110753 ContSters110753 Buna seara !!! Un sfat..un ajutor daca se poate !!! :( Eu locuiesc in casa bunicilor (decedati) din partea mamei....bunicii au avut 4 copii in viata ... (vezi toată discuția)