avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe venit p.f.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe venit p.f.

Buna dimineata ,

Am o intreprindere individuala si ma ocup de cazarea turistilor .
Pentru cele 6 camere declarate,Administratia finantelor au estimat ca,in noua luni ( 1 martie-31 dec.) voi avea un venit de 6500,pentru care mi-au stabilit un impozit de 1000 lei.
Va intreb :
Daca venitul meu va fi mai mic,la sfarsit de an , MAI PRIMESC ,DIN IMPO-
ZIT INAPOI .
Daca venitul real, al meu va fi , la sfarsit de an, mai mare, VOI FI NEVOITA SA MAI ACHIT O DIFERENTA LA IMPOZIT ?

Cu tot respectul, Petrica Leah
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 06:33, 4 Aprilie 2012
Impozitul pe venit se regularizeaza anul urmator, prin depunerea declaratiilor 200 si 220.
[ link extern ]
[ link extern ]
In cazul in care sunteti impus pe norma de venit, impozitul stabilit (1000 lei) este impozit final, Daca venitul efectiv realizat este mai mare/mai mic decat norma de venit nu veti restitui/primi nicio diferenta. Aveati insa posibilitatea sa optati pentru sistemul real de impunere, iar daca va avantajeaza o veti face la inceputul anului viitor.
In cazul in care 6500 nu e norma de venit ci venit estimat (sunteti impus in sistem real adica) vedeti raspunsul dnei Gabrielle.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere camere in scop turistic documente si certificat de clasificare turistica ardeleanadina ardeleanadina pentru act de inchiriere camere din locuinta in scop turistic este nevoie ca unitatea sa aiba certificat de clasificare emis de Min Turismului sau nu ? ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220 Oxigen Oxigen Am un PFA deschis in toamna trecuta ca Auditor Energetic pentru Cladiri(profesie liberala). In declaratia 220 completata atunci pe anul 2011 am estimat un ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, Am deschis o intreprindere individuala,avand ca activitate : \" cazare\" . La Administratia fiscala , am ales varianta sa platim impozit pentru ... (vezi toată discuția)